Peste 800 de elevi din sectorul 2 al Capitalei au depus cereri pentru voucherele de sport, în prima rundă, anunță primăria / Între 19 și 29 mai se fac din nou înscrieri la secretariatele școlilor, pentru luna iunie

1.066 de vizualizări
Foto: © Denys Kuvaiev | Dreamstime.com
Pentru prima lună în care s-au acordat vouchere pentru sport elevilor din sectorul 2 al Bucureștiului, s-au înregistrat 877 de cereri, după cum anunță, pe Facebook, primarul de sector, Radu Mihaiu. Numărul de elevi care au aplicat pentru tichetul de 250 de lei pe lună, în prima rundă, este de puțin peste 10% din numărul total de vouchere care se pot acorda lunar, adică 8.000.

La prima rundă de acordare a acestor tichete, înscrierile s-au făcut la secretariatele școlilor între 25 aprilie și 2 mai. Părinții elevilor minori sau elevii majori au de depus 6 documente pentru înscrierea în programul de primire a voucherelor de câte 250 de lei, lunar, pentru sport (lista acestora, mai jos în articol). 8.000 de elevi pot beneficia lunar de aceste vouchere. Din bugetul local se alocă, în total, 2 milioane de lei pe lună.

  • Pentru voucherele care urmează să fie acordate în luna iunie, cererile se depun la secretariatele școlilor din sectorul 2 între 19 și 29 mai, conform sursei citate.
  • Lista cluburilor sportive participante la acest proiect poate fi accesată pe https://invatamantsector2.ro

877 de elevi ai sectorului 2 au aplicat pentru vouchere sportive în luna mai. Sperăm să fie și mai mulți în luna iunie, pentru că avem nevoie mai mult decât oricând de mai mult sport.

Orice elev din sectorul 2 poate primi un voucher cu care să plătească abonamentul la un club sportiv (tot din sectorul 2). Acest mecanism încurajează copiii să facă sport, iar cluburile sportive să se dezvolte.

Win-win, cu alte cuvinte. Următoare tură de înscrieri, cu începere din luna iunie, va fi între 19 și 29 mai”, a scris Mihaiu pe Facebook.

Elevii majori sau părinţii/reprezentanţii legali ai celor minori care vor primi voucherele pentru sport se vor angaja în scris să folosească tichetele valorice primite numai în scopul pentru care au fost emise, în maximum 30 de zile de la primire.

Structurile sportive trebuie să facă dovada afilierii la federaţia sportivă naţională pe ramură de sport şi să asigure desfăşurarea activităţii în baze sportive proprii sau aflate în folosinţă în Sectorul 2.

Înscrierea pentru acordarea voucherelor pentru sport se realizează de către elevii majori sau părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori, prin depunerea mai multor documente la unitatea de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 2 la care este înscris copilul.

Acte necesare pentru înscriere
  • Cerere pentru acordarea voucherelor pentru sport
  • Dovada că elevul s-a înscris/legitimat la una dintre structurile sportive eligibile;
  • Documente care să ateste calitatea de părinte, respectiv certificatul de naştere al elevului, în cazul părinţilor naturali sau hotărârea judecătorească de încuviinţare a adopţiei, în cazul elevului adoptat;
  • Acte care să ateste calitatea de părinte/reprezentant legal, după caz: certificat de naştere, hotărâre judecătorească, etc;
  • Declaraţia pe propria răspundere a elevului major sau părinţilor/reprezentantului legal al elevului minor, după caz;
  • Alte documente solicitate de unitatea de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza sectorului 2, după caz, potrivit regulamentului intern; copie după actul de identitate al elevului major.

Conducerea unităţii de învăţământ va afişa, la intrarea în unitate, condiţiile de acordare a voucherelor pentru sport.

Voucherele pentru sport vor fi ridicate de către elevul major sau părinte/reprezentant legal, în cazul elevului minor, lunar, de la unitatea de învăţământ, pe bază de semnătură.

Accesul în structurile/cluburile sportive se va face pe baza voucherului pentru sport, ce va fi predat în prima zi când se prezintă elevul.

Foto: © Denys Kuvaiev | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Părinții elevilor din sectorul 2 pot aplica până pe 2 mai pentru voucherele pentru sport în valoare de 250 de lei pe lună
Elevii din sectorul 2 care practică sport vor primi vouchere în valoare de 250 pe lună pentru plata abonamentului, în limita locurilor disponibile, potrivit proiectului adoptat de Consiliul Local

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Creșterea salariului de la 1 ianuarie 2024, cerută de profesori, nu este în proiectul de ordonanță de urgență publicat de Guvern, ci tot în nota de fundamentare / Majorarea promisă de 25% reprezintă de fapt 300 de lei brut pentru toate cadrele didactice și auxiliare, față de nivelul din OUG 53/2023

Creșterea salariului de la 1 ianuarie 2024, cerută de profesori, nu este în proiectul de ordonanță de urgență publicat de Guvern, ci tot în nota de fundamentare, potrivit proiectului pus…
Vezi articolul