Părinții elevilor din sectorul 2 pot aplica până pe 2 mai pentru voucherele pentru sport în valoare de 250 de lei pe lună

2.509 vizualizări
Foto: © Matimix | Dreamstime.com
De marți, 25 aprilie, până pe 2 mai, părinții pot depune documentele pentru a obține vouchere pentru sport, în valoare de 250 de lei pe lună pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, anunță primăria sectorului 2, potrivit Agerpres. Voucherele vor fi acordate în ordinea depunerii cererilor de înscriere în proiect, în limita fondurilor ce pot fi alocate cu această destinaţie. În total sunt 8.000 de beneficiari pe lună, anunță primăria.

Elevii din învăţământul preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 2 vor primi voucherele pentru sport în ordinea înregistrării solicitărilor şi în limita locurilor disponibile lunar, respectiv a bugetului alocat cu această destinaţie.

De marţi până pe 2 mai, elevii majori sau părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori pot depune documentele la unitatea de învăţământ preuniversitar de stat la care este înscris elevul.

8.000 de elevi vor beneficia lunar de aceste vouchere. Din bugetul local se alocă, în total 2 milioane de lei pe lună. 

Structurile sportive trebuie să facă dovada afilierii la federaţia sportivă naţională pe ramură de sport şi să asigure desfăşurarea activităţii în baze sportive proprii sau aflate în folosinţă în Sectorul 2.

Elevii majori sau părinţii/reprezentanţii legali ai celor minori care vor primi voucherele pentru sport se vor angaja în scris să folosească tichetele valorice primite numai în scopul pentru care au fost emise, în maximum 30 de zile de la primire.

Înscrierea pentru acordarea voucherelor pentru sport se realizează de către elevii majori sau părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori, prin depunerea mai multor documente la unitatea de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 2 la care este înscris copilul.

Acte necesare pentru înscriere
  • Cerere pentru acordarea voucherelor pentru sport
  • Dovada că elevul s-a înscris/legitimat la una dintre structurile sportive eligibile;
  • Documente care să ateste calitatea de părinte, respectiv certificatul de naştere al elevului, în cazul părinţilor naturali sau hotărârea judecătorească de încuviinţare a adopţiei, în cazul elevului adoptat;
  • Acte care să ateste calitatea de părinte/reprezentant legal, după caz: certificat de naştere, hotărâre judecătorească, etc;
  • Declaraţia pe propria răspundere a elevului major sau părinţilor/reprezentantului legal al elevului minor, după caz;
  • Alte documente solicitate de unitatea de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza sectorului 2, după caz, potrivit regulamentului intern; copie după actul de identitate al elevului major.

Conducerea unităţii de învăţământ va afişa, la intrarea în unitate, condiţiile de acordare a voucherelor pentru sport.

Voucherele pentru sport vor fi ridicate de către elevul major sau părinte/reprezentant legal, în cazul elevului minor, lunar, de la unitatea de învăţământ, pe bază de semnătură.

Accesul în structurile/cluburile sportive se va face pe baza voucherului pentru sport, ce va fi predat în prima zi când se prezintă elevul.

Foto: © Matimix | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Elevii din sectorul 2 care practică sport vor primi vouchere în valoare de 250 pe lună pentru plata abonamentului, în limita locurilor disponibile, potrivit proiectului adoptat de Consiliul Local

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Silviu Iordache si Sorin Cimpeanu in iunie 2021 / Foto: Facebook.com/Iordache Silviu

Sorin Cîmpeanu, despre noul președinte pe care l-a numit la ARACIP: Criteriile au fost strict de competență profesională și managerială. Silviu Iordache a prezentat uniformele create de Cătălin Botezatu pentru compania națională TAROM și nu alte “obiecte vestimentare”

Ministrul educației explică rațiunile pentru care l-a numit ca nou președinte al ARACIP pe Silviu Iordache, fost manechin pentru Botezatu, fost fondator al partidului PRO România, profesor de religie, geografie…
Vezi articolul

Triaj epidemiologic – ce înseamnă, cine îl face și ce boli au descoperit medicii anul trecut, după vacanța de iarnă

Triajul epidemiologic în școli și grădinițe este, teoretic, un consult sumar al copilului pentru supravegherea stării de sănătate în colectivități. Acesta se practică după fiecare vacanță școlară în creșe, grădinițe,…
Vezi articolul