Peste 800 de neurologi și cercetători în medicină participă la Cursul European de Neuroabilitare, pe 2 și 3 septembrie, organizat în format hibrid la Eforie Nord

104 vizualizări
Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com
Peste 800 de neurologi și cercetători în medicină participă, pe 2 și 3 septembrie, la cea de-a 12-a ediție a Cursului European de Neuroabilitare, organizată în format hibrid (fizic și online) în Eforie Nord, potrivit unui comunicat de presă primit de EduPedu.ro de la Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei și Neuroplasticității din Cluj-Napoca.

La acest eveniment științific vor fi prezenți medici rezidenți și specialiști, reputați profesori și cercetători științifici neurologi din țări precum: SUA, India, Brazilia, Nigeria, Coreea de Sud, UK, Germania, Austria, Israel, Italia, Elveția, Olanda, Rusia, Ucraina, Belarus, Uzbekistan, Kazahstan și România.

“Printre temele lucrărilor științifice ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului se numără: „Recuperarea proporțională post Accident Vascular Cerebral sau COVID lung”, „Conceptul de rezervă neurobiologică și impactul acesteia în procesul de recuperare după AVC”, „Instrumente de reabilitare într-o lume digitală și metavers” sau „Esența neuroreabilitării într-o interpretare filozofică”. De asemenea, din paleta extinsă a acestei manifestări științifice, dedicată neuroreabiltării, nu vor lipsi nici prezentările unor cazuri clinice extrem de complexe”, scriu organizatorii.

Procesul de recuperare neurologică este unul complex, iar finalizarea reabilitării formale, care în principiu durează 3-4 luni de la producerea unui AVC, nu ar trebui să însemne sfârșitul acestui demers terapeutic complex”, a precizat prof. dr. Dafin Mureșanu. Acesta a adăugat că “interesul central al cercetătorilor științifici, precum și cel al factorilor de decizie constă în necesitatea unei mai bune înțelegeri a impactului îngrijirii de reabilitare care diferă din punct de vedere al rezultatelor, de la un pacient la altul, în special în ceea ce privește utilizarea resurselor și costurilor, încercându-se în permanență găsirea unor soluții de eficientizare”, se mai arată în comunicat.

Astfel, Cursul European de Neuroreabilitare va da continuitate programelor științifice medicale, al căror concept și dezvoltare se derulează sub egida Fundației Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) în parteneriat cu Societatea de Neurologie din România (SNR) , Institutul de Cercetare RoNeuro din Cluj-Napoca și Academia de Ştiinţe Medicale din România, precum  şi un consorţiu internaţional de universităţi, sub egida Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNR) şi a Federaţiei Mondiale de Neuroreabilitare (WFNR), potrivit comunicatului.

Comunicatul, în format .pdf:

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Radu Gologan / Foto: Digitaliada

Etapa locală a Olimpiadei Naționale de Matematică are loc online, în luna februarie 2022. “Părinții să nu-și închipuie că olimpiada este totul și ea decide copiii care sunt inteligenți și care nu“ – interviu cu profesorul Radu Gologan

Etapa locală a Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică are loc online, în luna februarie 2022, potrivit unui anunț al Societății de Științe Matematice din România. Profesorul Radu Gologan a spus, pentru…
Vezi articolul
Scandalul plagiatului ministrului Cîmpeanu

Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației să verifice felul în care școala l-a sancționat de formă pe profesorul agresor din Covasna. Robert Avram, președintele CNE: O lipsă crasă de asumare și curaj din partea celor care ar trebui să îi protejeze pe elevi

Consiliul Național al Elevilor îi solicită Ministerului Educației să verifice felul în care Școala Gimnazială Turia, din județul Covasna, l-a sancționat pe profesorul de istorie care a băgat în spital…
Vezi articolul

Sindicatele din Educație, după o nouă rundă de negocieri: Greva continuă. Am cerut creșterea cu 25% a tuturor salariilor din Învățământ până în decembrie, iar din ianuarie să se aplice grilele cu 60%. Miniștrii au timp să calculeze până mâine

Salariul unui profesor debutant ar trebui să ajungă de la 2.500 de lei, la 3.000 de lei și toate celelalte salarii să crească cu 25%, aceasta a fost oferta propusă…
Vezi articolul

DOCUMENT Inspectoratele școlare au posibilitatea să configureze o adresă de e-mail pentru înscrierea la Titularizare 2024, potrivit Ministerului Educației / Inspectorii școlari au obligația de a consilia candidații cu privire la disciplinele de concurs la care se pot înscrie în funcție de studii

Inspectoratele școlare au posibilitatea de a configura o adresă de e-mail pentru înscrierea candidaților la concursul naţional de Titularizare 2024, potrivit unei adrese a Ministerului Educației. Profesorii sau viitoarele cadre…
Vezi articolul