Piese de teatru sau scenete pe baza operelor literare din programa de Bacalaureat 2025, într-un program pentru elevii de clasa a XII-a, anunțate de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică și Universitatea Politehnica din București

3.021 de vizualizări
Foto: Teatrul Excelsior
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) și Universitatea Politehnica din București (UPB) vor organiza și anul acesta, în perioada 17-23 martie 2025 proiectul „Teatru pentru BAC”, destinat elevilor din clasele a XII-a care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat. Evenimentul va avea loc la Aula Magna a Politehnicii București, iar accesul este gratuit, pe baza unei rezervări, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, scopul acestui proiect este de a oferi o metoda alternativă de pregătire pentru examenul de Bacalaureat. Prin acest proiect, organizatorii doresc să sprijine elevii în pregătirea pentru Bacalaureat, prin integrarea tehnicilor teatrale în procesul educativ.

Elevii vor avea ocazia să vizioneze în săptămâna următoare 7 lucrări din programa examenului de Limba și Literatura Română, puse în scenă în Aula Universității Politehnice:

  • 17 martie – Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război de Camil Petrescu
  • 18 martie – Ion, de Liviu Rebreanu
  • 19 martie – Luceafărul de Mihai Eminescu
  • 20 martie – Moara cu noroc de Ioan Slavici
  • 21 martie – Povestea lui Harap-Alb de Ion Creangă
  • 22 martie – Enigma Otiliei de George Călinescu
  • 23 martie – Maitrey de Mircea Eliade

„Într-o perioadă în care provocările educaționale sunt tot mai complexe, este esențial să aducem noi perspective în pregătirea elevilor pentru examenele finale. ‘Teatru pentru BAC’ este o oportunitate de a combina studiul pentru examenul de BAC cu arta, pentru a transforma pregătirea pentru Bacalaureat într-o experiență mai captivantă”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Politehnicii București, citat într-un comunicat trimis presei, conform Agerpres.

Conform sursei citate, ‘Teatru pentru BAC’ va oferi nu doar o pregătire academică, ci și un spațiu de dezvoltare personală pentru elevi, pentru că la sfârșitul fiecărui spectacol de teatru se va organiza câte o sesiune specială de întrebări, unde publicul poate adresa curiozități referitoare la piesa jucată, aflând mai multe despre poveste și personajele implicate. 

„Teatru pentru BAC” este un proiect al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) și al Universității Politehnica din București (UPB) care s-a petrecut și cu un an în urmă, în vederea sprijinului elevilor în pregătirea examenului de Bacalaureat printr-o altă metodă de învățare și anume teatrul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2020 Guvernul vrea restaurație completă la corectarea de la Bacalaureat: Ministerul propune ca lucrările elevilor să nu mai fi evaluate în alte județe, cum se făcea până acum pentru reducerea fraudelor – Surse

Ministerul Educației vrea să elimine corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat 2020. Procedura de la BAC, din 2015 până acum, a fost de trimitere a tezelor la…
Vezi articolul

Planuri-cadru 2023. “Vom dezvolta și acele competențe către care elevii au o înclinație mai mare. Este vorba de un curriculum la dispoziția școlii mult extins în funcție de profilul elevilor din fiecare școală”, iar la finalul clasei a VIII-a elevii vor face orientare școlară, spune ministrul Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a vorbit despre o nouă programă școlară care va intra în vigoare în septembrie 2023, bazată pe competențe adaptate elevilor, spune la Digi24. Ultima oară când Sorin Cîmpeanu…
Vezi articolul

Medicul Mihai Craiu: O abordare prudentă, bazată pe vaccinare și pe utilizarea testelor rapide de detecție antigenică, ar putea permite deschiderea școlilor și grădinițelor / Copiii noștri merită să incercăm un moment de responsabilitate colectivă

Copiii noștri merită să incercăm un moment de responsabilitate colectivă, scrie pe pagina Spitalului Virtual de Copii medicul pediatru Mihai Craiu. Acesta îndeamnă la redeschiderea școlilor și grădinițelor, cu măsuri…
Vezi articolul