Plagiatorii nu vor mai avea acces la ipoteci, la transportul public sau la promovare la locul de muncă, în China

360 de vizualizări
Masteratul la distanță
Foto: Pexels.com
Cetățenii chinezi care sunt prinși că au plagiat ar urma să fie pedepsiți de guvern, care intenționează să includă înșelăciunea academică în sistemul său de credit social, care evaluează oamenii în funcție de comportamentul lor și le determină accesul la transportul public, la ipoteci, la universități și chiar la promovare la locul de muncă, potrivit Business Insider.

Astfel, măsura ar urma să facă parte din schema socială prin care cetățenii sunt pedepsiți pentru anumite comportamente, spre exemplu, în unele regiuni chinezii sunt penalizați dacă nu sortează gunoiul sau nu se duc la restaurante la care au făcut rezervare, mai scrie sursa citată.

„Vom face ca orice acte frauduloase care implică lucrări de studii să fie incluse în creditul propriu pentru a fi introduse în platforma națională de schimb de informații”, au declarat ministerele educației și finanțelor și Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă într-un document comun, potrivit The Times.

China a testat controversatul sistem de credit social la nivel regional în 2009, înainte de a începe un proiect pilot național în 2014. Deși este încă în curs de dezvoltare, China intenționează să lanseze complet sistemul până la sfârșitul anului 2020. Acesta includea 1,02 miliarde de persoane până la sfârșitul anului 2019.

Guvernele locale își pot introduce propriile scheme, ceea ce înseamnă că pot fi penalizate comportamente diferite în funcție de regiuni. Orașul Guangzhou a început să sancționeze oamenii care trișează la examene în august 2019, de exemplu.

Foto: Pexels.com


2 comentarii
  1. Sa urmeze exemplul nostru,sa le dam spor de doctorat,sa i promovam directori de institutii publice,ministrii ,prim ministrii,sa i votam la alegerile locale,parlamentare si la final BOR sa i canonizeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Demiteri în criza guvernamentală: premierul PNL Florin Cîțu i-a eliberat din funcție pe secretarul de stat Cristian Litan de la Ministerul Cercetării și subsecretarul de stat Tudor Oprea de la Ministerul Educației, propuși de USR-PLUS

Secretarul de stat Cristian Litan de la Ministerul Cercetării, Inovării și Diigtalizării (MCID) și subsecretarul de stat Tudor Oprea de la Ministerul Educației se numără printre oficialii din ministere propuși…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu vorbește despre aceleași 5 componente necesare pentru învăţământul digitalizat pe care le menționează de peste un an: conectivitate generalizată la internet, echipamente, profesori pregătiţi pentru predarea online și platforme securizate

La peste un an distanță de când vorbea despre nevoia de digitalizare și un sistem de educație online, Sorin Cîmpeanu folosește aproape aceleași cuvinte când vine vorba despre digitalizarea învățămânțului:…
Vezi articolul