Plagiatorii nu vor mai avea acces la ipoteci, la transportul public sau la promovare la locul de muncă, în China

356 de vizualizări
Masteratul la distanță
Foto: Pexels.com
Cetățenii chinezi care sunt prinși că au plagiat ar urma să fie pedepsiți de guvern, care intenționează să includă înșelăciunea academică în sistemul său de credit social, care evaluează oamenii în funcție de comportamentul lor și le determină accesul la transportul public, la ipoteci, la universități și chiar la promovare la locul de muncă, potrivit Business Insider.

Astfel, măsura ar urma să facă parte din schema socială prin care cetățenii sunt pedepsiți pentru anumite comportamente, spre exemplu, în unele regiuni chinezii sunt penalizați dacă nu sortează gunoiul sau nu se duc la restaurante la care au făcut rezervare, mai scrie sursa citată.

„Vom face ca orice acte frauduloase care implică lucrări de studii să fie incluse în creditul propriu pentru a fi introduse în platforma națională de schimb de informații”, au declarat ministerele educației și finanțelor și Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă într-un document comun, potrivit The Times.

China a testat controversatul sistem de credit social la nivel regional în 2009, înainte de a începe un proiect pilot național în 2014. Deși este încă în curs de dezvoltare, China intenționează să lanseze complet sistemul până la sfârșitul anului 2020. Acesta includea 1,02 miliarde de persoane până la sfârșitul anului 2019.

Guvernele locale își pot introduce propriile scheme, ceea ce înseamnă că pot fi penalizate comportamente diferite în funcție de regiuni. Orașul Guangzhou a început să sancționeze oamenii care trișează la examene în august 2019, de exemplu.

Foto: Pexels.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
  1. Sa urmeze exemplul nostru,sa le dam spor de doctorat,sa i promovam directori de institutii publice,ministrii ,prim ministrii,sa i votam la alegerile locale,parlamentare si la final BOR sa i canonizeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tip nou de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021, adoptarea de noi planuri cadru și o strategie națională pentru educație timpurie – obiectivele Guvernului Orban 2 pentru educație

Guvernul Orban anunță ca prioritate pe termen scurt, pentru educație, realizarea unui nou tip de subiecte pentru Evaluarea Națională din anul 2021. “Elaborarea și pilotarea structurii de subiecte pentru Evaluarea…
Vezi articolul

VIDEO În comunitățile vulnerabile nu există o educație a copiilor sau a cadrelor didactice de a comunica pe platformele online. Orele de TIC nu au creat un efect de învățare pe termen lung, spune Liviu Măgurianu de la Salvați Copiii

În comunitățile vulnerabile, în care lucrează specialiștii Organizației Salvați Copiii, nu există o educație a copiilor sau a cadrelor didactice de a comunica pe platformele online, spune Liviu Măgurianu, Cooordonator…
Vezi articolul