Planul-cadru care circulă online, cu discipline transdisciplinare și ore tăiate, dezmințit vehement de ministrul Educației: Exclus!

Planul-cadru care circulă online și prevede tăieri de ore, introducerea de discipline transdisciplinare, dispariția Istoriei ca materie de sine stătătoare, eliminarea unei ore de limbă străină este “exclus”, a anunțat oficial ministrul Educației, Monica Anisie. Documentul dezmințit vehement de ministrul Educației s-a viralizat, după ce parlamentul a votat legea care taie cel puțin 5 ore pe săptămână la gimnaziu.

Legea care mișcorează numărul de ore la gimnaziu va conduce la realizarea unui nou plan-cadru, a anunțat în urmă cu o săptămână ministrul Educației.

Într-un mesaj publicat în această seară pe pagina sa de Facebook, Monica Anisie anunță următoarele:

Dragi colegi profesori, dragi elevi, stimați părinți,

Consecvență în ceea ce am afirmat public, înainte de toate deciziile pe care le voi lua, ne vom consulta!

Motiv pentru care, vă rog să nu dați crezare zvonurilor (de exemplu, plan-cadru care circulă pe rețelele de socializare sau eliminarea clasei pregătitoare)!

EXCLUS!

Toți cei care mă cunosc știu că sunt un om de cuvânt!

Ministrul a revenit apoi la unul dintre comentatori, care atașase planul-cadru de mai jos și următorul comentariu – “Multumim! Acesta se vehiculeaza si chiar suntem informati de conducere ca se pune in aplicare!”. În replică, Monica Anisie a scris: “Exclus”.

Planul-cadru la care se referă Monica Anisie și pe care îl exclude din planurile Ministerului Educației:
Sursa: Facebook

 

Planul-cadru, generic, este documentul prin care Ministerul Educației stabilește numele materiilor pe care le învață copiii în fiecare clasă școlară, precum și numărul de ore pe săptămână repartizat fiecărei discipline.

Compară cu planul-cadru de gimnaziu în vigoare în prezent:

Descarcă de aici Planul-cadru pentru gimnaziu, în vigoare în prezent

Citește și:

 

 

1 comentariu
  1. SA PLECE PENSIONRII de la catedre! Sunt invechiti, fara ei se poate merge inainte…..ei ne tin pe loc!!!!

    TINERII asteapta , vor, sunt devotati, pusi pe treaba …..dar nu sunt lasati de fosile invechite!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

SNSPA anunță formarea consorțiului Universitatea Europeană de Științe Sociale, împreună cu universități din Franța, Germania, Ungaria, Italia și Suedia

SNSPA formează consorțiul numit Universitatea Europeană de Științe Sociale, alături de șapte universități din Franța, Germania, Ungaria, Italia și Suedia, anunță instituția de învățământ superior. Aceasta este a treia universitate…
Vezi articolul

Ipocrizia politică: Ministerul Educației prezintă „dezvoltarea” digitală a României, ignorând exact concluziile raportului Comisiei Europene pe care îl citează

Ministerul Educației a publicat un mesaj despre „evoluția României în domeniul conectivității și tehnologiei informației” așa cum reiese ea din Indicele economiei și societății digitale (DESI), fără să menționeze de…
Vezi articolul