Plasticul care plutește pe oceane ar putea fi detectat cu ajutorul inteligenței artificiale – proiect al unor cercetători din Germania

87 de vizualizări
Foto: © Ktphotog | Dreamstime.com
Centrul german de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale (DFKI) dezvoltă mai multe sisteme bazate pe inteligenţă artificială (AI) care pot contribui la detectarea deşeurilor plastice de la suprafaţa oceanelor lumii, informează DPA, potrivit Agerpres.

Noua tehnologie, care face parte din proiectul PlasticObs+, va fi ataşată unor aeronave de supraveghere în scopul monitorizării oceanelor. Potrivit centrului, primele zboruri de test au fost satisfăcătoare.

Obiectivul pe termen lung al DFKI este de a echipa aeronave de supraveghere utilizate la nivel global cu tehnologie cu senzori pe baza de AI. Aceasta va permite pentru prima dată inventarierea continuă şi cuprinzătoare a deşeurilor din plastic, conform sursei citate.

Proiectul, condus de centrul de cercetare, este finanţat de guvernul german cu 1,9 milioane de euro pe parcursul a trei ani.

„Ne aşteptăm să avem un prototip operaţional până la încheierea proiectului, în martie 2025”, a spus liderul de proiect, Christoph Tholen.

Nu a fost stabilită încă o agendă pentru dezvoltarea acestei tehnologii până la maturitatea de piaţă, mai transmite Agerpres.

Foto: © Ktphotog | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: Prioritizăm pe trei paliere – grădiniţe şi învăţământ primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, elevii din şcolile care au avut dificultăți în online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţiile epidemiologice, transmite Agerpres. Potrivit ministrului, se va lua…
Vezi articolul

VIDEO Copiii și părinții – ținta celui mai nou spot al campaniei pro-vaccinare a guvernului, înaintea noului an școlar: Copiii sunt și ei expuși la infectare și pot transmite Covid-19, alege să-i vaccinezi pe ai tăi

Noul spot video al guvernului, în campania de vaccinare împotriva Covid-19, este unul ce încurajează vaccinarea copiilor de peste 12 ani, nu doar cea a părinților, relatează Paginademedia.ro, potrivit căreia…
Vezi articolul

Școlile să poată trece cursurile în online la pragul de 6 la mie, prin decizia Consiliului de Administrație, cere Federația Asociațiilor de Părinți ministerelor Educației și Sănătății

Reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți solicită ministrului Educației și ministrului Sănătății să modifice legislația astfel încât școlile să poată suspenda predarea față în față și trece online, prin…
Vezi articolul