Portugalia închide școlile câte o zi și interzice călătoriile interne câteva zile, înaintea următoarelor două sărbători naționale

243 de vizualizări
Foto: Lisabona © Dreamstime.com
Școlile sunt luate în vizor, pentru restricții, și de Portugalia, în eforturile de combatere a epidemiei, dar numai pe termen foarte scurt: instituțiile de învățământ vor fi închise câte o zi, înaintea următoarelor două sărbători naționale, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute premierul Antonio Costa, citat de Reuters.

Țara va interzice călătoriile interne timp de câteva zile și va închide școlile în zilele de luni, înaintea sărbătorilor naționale din 1 și 8 decembrie. În ajunul celor două sărbători, și magazinele trebuie să se închidă devreme, iar angajatorii sunt îndemnați să dea zile libere personalului, pentru a reduce la minim călătoriile.

Obiectivul măsurilor este de a ține sub control epidemia înaintea Crăciunului.

Țara continuă să aplice restricțiile de circulație în timpul nopții și în weekend, aplicate de două săptămâni, în majoritatea municipalităților. În plus, măștile, obligatorii în spațiile publice închise de tipul magazinelor, sunt acum obligatorii și la locul de muncă.

 Photo 24330721 © Louis HenaultDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like