Prefectul de Hunedoara, singurul prefect care a reacționat după rezultatele de la Evaluarea Națională 2022 și Bac 2022 / “Directorii școlilor și liceelor cu rezultate foarte slabe ar trebui să ia urgent măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple”, spune prefectul Călin Marian

5.299 de vizualizări
Foto: © Antonio Guillem | Dreamstime.com
La Bac 2022, rezultatele finale din județul Hunedoara arată o rată de promovare de 78,9%, peste media de țară și la Evaluarea Națională de 81.6%, după contestații. Rezultatele nu sunt cele mai îngrijorătoare din țară (Ilfov și Călărași fiind județele cu cea mai mică rată de promovare la Bac, de exemplu), dar prefectul de Hunedoara este singurul din țară care și-a arătat până acum îngrijorarea privind rezultatele de la examenele naționale, potrivit Agerpres.

În contextul în care rezultatele finale de la Bac 2022 și Evaluarea Națională au fost afișate la sfârșitul săptămânii trecute, astăzi a avut loc o întâlnire pe această temă cu inspectorii școlari din Hunedoara și cu prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, membru PNL.

El s-a arătat îngrijorat de rezultatele slabe obţinute de absolvenţii de liceu din judeţ la examenul de Bacalaureat, dar şi de numărul mare de elevi absenţi la Evaluarea Naţională, el insistând, pentru intensificarea eforturilor de eliminare a cauzelor care duc la abandonul şcolar.

În opinia sa, directorii unităţilor de învăţământ cu rezultate foarte slabe ar trebui să-şi asume cele întâmplate şi să ia măsuri pentru evitarea unor situaţii similare, potrivit unui comunicat al Prefectului.

“Pentru noi fiecare elev este important, indiferent că învaţă la oraş sau în comunele judeţului. Trebuie să ne concentrăm atenţia pe eliminarea, pe cât posibil, a cauzelor care duc la abandonul şcolar. De asemenea, cred că directorii şcolilor generale sau ai liceelor cu rezultate foarte slabe ar trebui să-şi asume această situaţie şi să ia urgent măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple’, a arătat prefectul Călin Marian.

În judeţul Hunedoara, examenul de Bacalaureat a fost promovat de 78,9%, după contestații. 588 de absolvenţi de liceu nu au reuşit să obţină diploma de Bacalaureat, în sesiunea din vară.

În ceea ce priveşte Evaluarea Naţională, 81,6% din numărul candidaţilor prezenţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, în condiţiile în care 188 de absolvenţi ai clasei a VIII-a nu s-au prezentat la examene pentru a-şi putea continua studiile ulterior, la un liceu.

Media pe țară la Bac 2022 a fost Rata de promovare 75,2%, iar la Evaluarea Națională 2022 au fost 82,4% cu medii peste 5.

Citește și: Cel mai mai mic procent de absolvenți de clasa a VIII-a cu note sub 5 la Matematică, din ultimii 11 ani: peste 22%, potrivit rezultatelor finale de la Evaluarea Națională 2022

Foto: © Antonio Guillem | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Rectorilor anunță că sprijină organizarea Bacalaureatului: Drumul către studiile universitare nu trebuie să fie pavat cu situații de compromis

Consiliul Național al Rectorilor anunță că susține organizarea examenului de Bacalaureat, “dar într-un mod responsabil și echitabil, cu respectarea precauțiilor impuse de răspândirea COVID 19”. “Credem că nu trebuie finanțate…
Vezi articolul