Premiul Nobel pentru Economie 2019 a fost atribuit lui Abhijit Banerjee, Esther Duflo și Michael Kremer, pentru cercetările lor cu contribuții în lupta împotriva sărăciei

359 de vizualizări
Foto: www.nobelprize.org
Premiul Băncii Suediei în ştiinţe economice în memoria lui Alfred Nobel – cunoscut ca Premiul Nobel al Economiei – le-a fost atribuit astăzi lui Abhijit Banerjee, Esther Duflo și Michael Kremer, pentru lucrările lor cu privire la sărăcie şi dezvoltare, relatează AFP, preluat de News.ro.

Abhijit Banerjee (58 de ani) și Esther Duflo (47 de ani) lucrează în cadrul Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, SUA, iar Michael Kremer (55 de ani) – la Harvard University, Cambridge, SUA.

Cercetările realizate de laureații din acest an au îmbunătățit considerabil capacitatea de a lupta împotriva sărăciei la nivel global. În doar două decenii, noua lor abordare bazată pe experiment a transformat economia dezvoltării, care acum este un domeniu de cercetare înfloritor“, a anunțat Academia Suedeză.

Abhijit Banerjee s-a născut în 1961 în Mumbai, India, și-a obținut doctoratul în 1988 la Harvard University, Cambridge, SUA și este Ford Foundation International Professor of Economics la MIT.

Esther Duflo s-a născut în 1972 la Paris, Franța, a obținut doctoratul în 1999 la Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, SUA, unde este profesoară în prezent.

Michael Kremer s-a născut în 1964, a obținut doctoratul în 1992 la Harvard University, Cambridge, SUA, unde este profesor în prezent.

Vezi aici mai multe despre laureații din acest an și despre cercetările lor

Premiul “științelor economice în memoria lui Alfred Nobel” este singurul care nu figurează în testamentul inventatorului suedez Alfred Nobel; el a fost creat în 1968, de către Banca Suediei, cu ocazia marcării a 300 de ani de la înfiinţarea acesteia, şi a fost decernat pentru prima oară anul următor, scrie News.ro.

În 2018, Nobelul pentru Economie le-a fost atribuit americanilor William Nordhaus şi Paul Romer, pentru lucrări cu privire la creşterea economică durabilă.

Nobelul pentru Economie este în valoare totală de 9 milioane de coroane suedeze – echivalentul a 830.000 de euro – și va fi împărțit în mod egal între cei trei laureați de anul acesta.

Foto: www.nobelprize.org

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Apel al ministrului Educației către mediul de afaceri, la Gala SuperTeach: În comisiile de interviu pentru directorii de școli să fie și un reprezentant al companiilor / Directorii școlilor sunt coloana vertebrală a oricărui sistem de educație. O coloană bolnavă nu o să reziste

“Îmi doresc foarte mult ca în comisiile de interviu pentru directorii de școli să fie și un reprezentant al companiilor, specialist în resurse umane”, le-a spus ministrul Educației Sorin Cîmpeanu…
Vezi articolul

„Mi-e teamă că vom fi obligați să acceptăm un număr prea mare de elevi care vor repeta, vrând-nevrând, anul școlar”, spune Ministrul Educației: În localitățile care intră în carantină „ne vedem puși cumva cu spatele la zid”

„Mi-e teamă că vom fi obligați să acceptăm un număr prea mare de elevi care vor repeta, vrând-nevrând, anul școlar”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință online organizată…
Vezi articolul

CCR a admis sesizarea PSD pe proiectul de modificare a legislaţiei în domeniul transportului de persoane / Consiliul Elevilor: Problema transportului elevilor rămâne nerezolvată până când serviciile de transport nu vor redeveni publice

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea PSD asupra proiectului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea. Agerpres…
Vezi articolul

Părinții elevilor de la un liceu din Suceava, puși să plătească 60 de lei de copil pentru ca școala să cumpere un catalog electronic de la o firmă, lucru interzis prin ordin de ministru / Directoarea spune că nu sunt obligați și că școala are bani să cumpere catalogul prin Asociația de părinți / Secretarul de stat Sorin Ion: Este interzis. Exact asta nu am vrut să se întâmple, să se ceară bani de la copii / Nu poate lua o asociație de părinți această hotărâre

Mai mulți părinți ai căror copii învață la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” din Suceava ne-au semnalat faptul că profesorii diriginți le-au cerut, la îndemnul conducerii școlii, suma de 60 de…
Vezi articolul