Președintele Academiei Române, despre posibile materii opționale noi: „Dacă crede cineva că fetele minore nasc pentru că nu învaţă la şcoală nimic despre sex se înșală amarnic. Ele fac asta fiindcă provin, în mare măsură, din familii dezorganizate sau abandonează școala”

2.913 vizualizări
Ioan Aurel Pop / Foto: INQUAM Photos – Ilona Andrei
Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, afirmă că şcolarizarea tuturor copiilor şi asigurarea unităţilor de învăţământ cu învăţători şi profesori bine pregătiţi ar trebui să constituie „prima grijă” şi susţine că introducerea unor noi discipline în programa şcolară reprezintă „o falsă problemă a şcolii româneşti”.

„Prima grijă a noastră ar trebui să fie şcolarizarea tuturor copiilor şi prevenirea abandonului şcolar. Altă grijă ar trebui să fie asigurarea tuturor şcolilor cu învăţători şi profesori buni, bine pregătiţi. Cum să fac limba şi literatura română cu un ‘profesor’ care abia şi-a luat bacalaureatul, dacă l-a luat? Cum să aibă profesorul şi directorul de şcoală un statut respectat în comunitate, dacă primarul îl ameninţă, în faţa elevilor şi părinţilor, cu destituirea?”, a scris Pop, luni, pe Facebook.

El consideră că „şcoala noastră are nevoie – înainte de înlocuirea materiilor vechi cu unele noi – de măsuri drastice organizatorice, de reaşezarea ei pe un făgaş normal, bine arătat nouă de Spiru Haret, de Petru Poni şi chiar de Mihai Eminescu (care a fost o vreme inspector şcolar)”.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

2 comentarii
  1. Da.Nu puteti aproba comentariul cu minoritatea minora făcătoare de bebeluși fără număr, fără număr și care nu are nicio pasiune pentru școală.Doar școală vieții.

  2. Principala grijă ar trebui să fie redefinirea programelor şcolare, care sunt vechi, îndesate până la refuz şi fără prea mare legatură cu o psihologie a vârstelor. Acest lucru ar elimina în mare parte şi abandonul şcolar.

    Cea mai bună soluţie ar fi o formă de REZIDENŢIAT PEDAGOGIC, şi anume condiţionarea participării în comisiile de programe, manuale sau examene de un stadiu petrecut la grupa de vârstă respectivă. Cu alte cuvinte, dacă cineva doreşte să participe în comisia de gimnaziu sau să redacteze un manual de gimnaziu să aibă cel puţin 5 ani de predare la gimnaziu. La fel cum un chirurg nu poate opera fără rezidenţiat, un profesor ar trebui să predea la grupa de vârstă respectivă pentru a fi primit în aceste comisii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Streinu Cercel: Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut? Înseamnă că ai gripă, nu ai nevoie de niciun test. Moda asta să bombardăm camerele de gardă cu sute de pacienţi este o prostie

Managerul Institutului “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat miercuri că diagnosticul de gripă este unul “clar” şi că nu mai este nevoie de alte teste pentru această afecţiune, iar plimbatul…
Vezi articolul

After school și masă gratuite, tabere educative, școală de weekend și grădinița de vară, organizate de primăria Seini, Maramureș pentru copiii cu părinți plecați în străinătate

Primăria localității Seini din județul Maramureș va organiza programe after school și masă gratuite, tabere educative, școală de weekend și grădinița de vară pentru copiii cu părinți plecați în străinătate,…
Vezi articolul