Președintele Iohannis a numit un interimar la Cercetare, după ce Florin Roman și-a dat demisia suspect de plagiat. Ministrul Energiei va asigura provizoratul

153 de vizualizări
Foto: Captură presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care ministrul Energiei, Virgil Popescu, este desemnat ministru interimar al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres. De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Florin Roman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, devine interimar la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării la 22 de zile de la instalarea Guvernului condus de Nicolae Ciucă.

Miercuri, şeful statului a anunţat, la Bruxelles, că va accepta demisia lui Florin Roman şi îl va numi interimar la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării pe Virgil Popescu, ministru al Energiei.

Amintim că premierul Nicolae Ciucă i-a transmis miercuri președintelui Iohannis propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul ministerului Cercetării. Florin Roman, a anunțat, miercuri, pe Facebook că și-a dat demisia din Guvern, în urma scandalului privind plagiatul lucrării de master, în urma unei anchete Libertatea.

Edupedu.ro a scris marți, citând surse guvernamentale, că premierul Nicolae Ciucă i-a solicitat demisia de onoare ministrului Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, acuzat de plagiat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Specialist în sănătate publică: După alegeri, mă aștept să ajungem la măsuri de izolare. Este bine, măcar, că există o abordare regională, să nu închidem toată țara

Profesor universitar la Universitatea Iowa în SUA, dar şi la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde conduce departamentul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș spune pentru G4Media.ro că numărul cazurilor de coronavirus va crește…
Vezi articolul

Ce pot face școlile de Ziua națională a lecturii, pe 15 februarie, potrivit noii legi promulgate de președinte / Editurile pot să își pună standuri pentru “prezentare și vânzare de carte cu caracter educativ”

În unitățile de învățământ preuniversitar se organizează activități educaționale și/sau culturale, pentru “promovarea și încurajarea lecturii”, potrivit noii legi nr. 21 din anul 2022. Această lege instituie ziua de 15…
Vezi articolul