Primul program de lucru anual Erasmus+ din perioada 2021-2027 a fost adoptat de Comisia Europeană

842 de vizualizări
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027
Foto: Comisia Europeană
Comisia Europeană a adoptat, joi, primul program de lucru anual Erasmus+ din perioada 2021-2027, program cu un buget de aproape două ori mai mare decât cel anterior. Potrivit unui comunicat al Comisiei, noul program va finanța proiecte de mobilitate în scopul învățării și de cooperare transfrontalieră, estimându-se că de acestea vor beneficia 10 milioane de europeni.

Bugetul programului este de 26,2 miliarde euro, comparativ cu 14,7 miliarde alocate în 2014-2020, completat fiind cu 2,2 miliarde euro din instrumente externe ale UE.

Scopul declarat este de “a favoriza și mai mult incluziunea și de a sprijini dubla tranziție ecologică și digitală, în conformitate cu prevederile Spațiului european al educației. Erasmus+ va sprijini, de asemenea, reziliența sistemelor de educație și de formare în contextul pandemiei.”

Potrivit Comisiei, programul de lucru anual adoptat astăzi pregătește calea pentru primele cereri de propuneri din cadrul noului program Erasmus+, publicat tot astăzi. Orice organism public sau privat care își desfășoară activitatea în domeniile educației, formării, tineretului și sportului poate solicita finanțare cu sprijinul agențiilor naționale Erasmus+, prezente în toate statele membre ale UE și în toate țările terțe asociate la program.

Anunțul complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENTE Strategii metacognitive, educație digitală și cea incluzivă, discipline opționale pentru elevii de liceu. Programele acestora, publicate în Monitorul Oficial / Ce vor studia elevii

Trei programe școlare din categoria curriculum la decizia școlii, pentru nivel liceal, au fost publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre următoarele discipline: Educație digitală și abilități media, Educație incluzivă…
Vezi articolul

Regulamentul pentru admiterea la Academia de Poliție 2023: Ce candidați se pot înscrie, fără să susțină probele scrise, pe locurile finanțate de la bugetul de stat – document

Regulamentul pentru admiterea la studiile de licență de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, pentru anul universitar 2023-2024, a fost publicat de instituția de învățământ. Conform regulamentului,…
Vezi articolul

UPDATE Doi candidați de la Rezidențiat au avut febră/Locurile pentru rezidenți la ATI, suplimentate. Horațiu Moldovan, secretar de stat: Record istoric al numărului de candidați/Toți cei admiși își vor găsi loc să se poată forma/ Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o tragedie, o catastrofă care să sperăm că nu se va repeta niciodată

Peste 11.000 de absolvenți ai Universităților de Medicină și Farmacie au susținut astăzi examenul de rezidențiat, acesta fiind “cel mai mare număr de candidați” din ultimii ani, a declarat Horațiu…
Vezi articolul