Temă în Minecraft, folosită de învățătoare la clasă: „Eu militez pentru un mix optim la decizia profesorului” – Claudia Chiru

1.947 de vizualizări
Claudia Chiru, învățătoare / Foto: Arhiva personală
”Feedback-ul pe care l-am primit de la copii și maniera în care au abordat această temă îmi spun că am ales bine pentru ei si că au învățat colaborarea, împărțirea eficientă a sarcinilor, plusvaloarea individuală, atenția, răbdarea și perseverența alături de metoda grafică și eseul științific”, spune învățătoarea Claudia Chiru, care povestește pe pagina sa de Facebook că le-a dat elevilor o temă în Minecraft, la clasă.

Sub hashtag-ul #iesidinlinie, învățătoarea Claudia Chiru a prezentat o nouă modalitate de aplicare a educației experiențiale: tema în Minecraft. (n.r. Minecraft este un joc extrem de popular în rândul copiilor, în care construiesc asemenea jocului Lego).

Claudia Chiru, textul de pe pagina sa de Facebook:

„Vă prezint prima temă în Minecraft la clasa a III-a Hund!

Feedback-ul pe care l-am primit de la copii și maniera în care au abordat această temă îmi spun că am ales bine pentru ei și că au învățat colaborarea, împărțirea eficientă a sarcinilor, plusvaloarea individuală, atenția, răbdarea și perseverența alături de metoda grafică și eseul științific.

Suntem gata să ieșim din linie și cu temele!

ATENȚIE! Nu spun că temele ar trebui să fie doar așa, nu este o variantă bună pentru consolidarea cunoștințelor, fără tema clasică nu se poate, cum nu se pot face doar proiecte sau doar exercitarea rolului de facilitator fără cel de transmițător. Eu militez pentru un mix optim la decizia profesorului lider în educație pentru că își cunoaște copiii.”

Mai jos, ce au realizat:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Se deschide primul Centru Naţional de Educaţie Montană, în Parcul Natural Bucegi / Tabere pentru elevi, drumeţii pentru începători şi ateliere de căţărat, schi, orientare sau prim ajutor

Asociaţia Montană Carpaţi şi Salvamont România vor deschide, într-un parteneriat unic, porţile primului Centru Naţional de Educaţie Montană, în inima Parcului Natural Bucegi, anunță Brașov.net, scrie G4Media. Centrul va fi…
Vezi articolul

Până pe 20 septembrie, inspectoratele școlare au de transmis situația elevilor romi care au fost înscriși la Evaluarea Națională și la BAC 2024 și care au promovat examenele, potrivit unei adrese a Ministerului Educației

Inspectoratele școlare vor transmite, până pe 20 septembrie, Ministerului Educației numărul elevilor romi care au absolvit clasa a VIII-a în anul școlar 2023-2024, au promovat Evaluarea Națională 2024 și au…
Vezi articolul

Material susținut de Nextlab.tech

Elevii de gimnaziu de la Liceul Tehnologic din Fierbinți au pornit „de la zero” cu robotica și au ajuns pe locul 13 în topul Roboșcolilor / „Am fi meritat și noi un pic de atenție din partea inspectoratului”, când s-au făcut centrele de excelență în Ialomița, spune profesoara de Chimie Loredana Chivu, coordonatoarea echipei

Clubul de robotică de la Liceul Tehnologic Fierbinți a început cu un laptop cu Linux și a continuat cu premii la concursul național de robotică Nextlab.tech. „Când am văzut copiii…
Vezi articolul

„Istoria universală” la clasele a IX-a și a X-a, „Istoria românilor” la clasele a XI-a și a XII-a, la toate liceele și toate disciplinele / Latina – să fie introdusă ca disciplină obligatorie la profilul umanist și ca probă opțională la Bacalaureat – cererile Facultăților de Istorie și Litere ale Universității Cuza din Iași

Istoria să fie predată pe parcursul celor patru ani de liceu, împărțită în „Istoria universală” și „Istoria românilor”, iar Latina să fie introdusă ca disciplină obligatorie în curriculum de specialitate…
Vezi articolul