Procedura de achiziție pentru primele 43 de creșe noi, demarată de ministerul Dezvoltării prin ordin de ministru. În ce localități vor fi construite

593 de vizualizări
creșe noi
Foto: Captură MDLAP
Ministerul Dezvoltării a aprobat primele 43 de creșe, în cazul cărora poate fi inițiată procedura de achiziție publică, anunță ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, potrivit unui comunicat al instituției. 

Ordinul de ministru semnat astăzi aprobă investițiile, astfel că poate fi demarată procedura de achiziție publică pentru identificarea constructorilor și, în primăvară, când vremea va permite, pot începe primele construcții, a arătat ministrul. 

Cseke Attila a precizat că „termenul pentru depunerea cererilor și a documentației justificative a fost prelungit cu 30 de zile, pentru a permite construcția unor creșe noi, moderne, și în municipiile unde administrația publică locală nu a depus cerere în acest sens sau nu a completat documentația necesară”. 

Creșele noi sunt moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Primele 43 de creșe noi vor fi construite în următoarele localități: Aiud, Alba-Iulia, Alexandria, Beiuș, Bistrița, Brăila, Botoșani (două creșe), Calafat, Caracal, Caransebeș, Călărași (două creșe), Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Dorohoi, Drobeta-Turnu Severin (două creșe), Fălticeni, Gherla, Huși, Lugoj, Marghita, Mediaș, Moreni, Motru, Oltenița, Oradea, Petroșani, Pitești (două creșe), Ploiești, Reșița, Salonta, Săcele, Slatina, Sighetu Marmației, Suceava, Tecuci, Târgu-Secuiesc, Târnăveni, Turda și sectorul 2 din Capitală.

Finanțarea construcției creșelor este asigurată, în proporție de 100%, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Vezi și: VIDEO Cum vor arăta creșele pe care promite să le construiască, de la finalul acestui an, Ministerul Dezvoltării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bullying-ul la grădiniță – identificat de aproape toți specialiștii participanți la un sondaj Salvați Copiii / Peste jumătate dintre ei semnalează creșterea fenomenului de izolare socială în rândul preșcolarilor

Cei mai multi dintre specialiștii în învățământ preșcolar participanți la un studiu al Salvați Copiii România afirmă că preșcolarii cu care lucrează se întâlnesc cu situații de bullying. Iar mai…
Vezi articolul

OFICIAL Portofoliul educațional care trebuie completat obligatoriu în acest an școlar de către educatori și învățători, publicat în Monitorul Oficial cu două zile lucrătoare înainte de începerea cursurilor

Portofoliul educațional este obligatoriu în anul școlar 2024-2025 pentru copiii din grupa mijlocie și elevii din clasa pregătitoare. Astfel că, educatorii și învățătorii vor avea de completat datele de identificare…
Vezi articolul

Definitivat 2024. Subiectele și baremele pentru educatori – profesori învățământ preșcolar au fost publicate / Eseu despre valențele educative ale unei poezii despre natură și viețuitoare – subiect de examen

Subiectele și baremele de la Definitivat 2024 pentru profesorii educatori au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Proba scrisă a examenului durat 4 ore, între orele 9 și 13.…
Vezi articolul