Proces inedit: Judecătoria Cluj-Napoca a decis ca un copil de trei ani provenit dintr-un cuplu mixt, tată român și mamă maghiară, să urmeze educația în limba română

2.652 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Judecătoria Cluj-Napoca s-a pronunțat, recent, într-un dosar privind limba în care să fie educat un copil provenit dintr-un cuplu mixt, tată român și mamă maghiară, și a decis ca minorul să urmeze educația în limba română, potrivit ziarulfaclia.ro, citat de G4Media.ro. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

Un avocat clujean a înaintat acțiunea în instanță pentru a o obliga pe fosta parteneră de viață a bărbatului român să își dea acordul ca fiul acestora de trei ani să fie înscris la grădiniță cu program de predare în limba română.

Citește mai mult pe G4Media.ro

6 comentarii
  1. Nu-i așa de simplu, mama nu are niciun cuvânt? Toți copii care au urmat școala în limba maghiară, fiind limba lor maternă, au intrat și au terminat facultati cu succes!!!

  2. Numai în limba maternă are şansa să dezvolte cunoştinţele. Dacă mama o educă, are tot dreptul să o facă cum ştie cel mai bine, în limba ei maternă!!!

      1. După părerea mea copiii care urmează o grădiniță în limba română vor învăța limba romana mult mai ușor deoarece la această vârstă sunt mai receptivi.Apoi poate urma școala la secția maghiară.Dupa o experiență de 40 de ani la catedră am observat că cei care fac grădiniță în română se descurca mult mai bine decât cei care frecventează grădiniță în limba maghiară.La grădiniță educatoarele,din păcate,nu prea pun accent pe activitatea în limba română și de aceea copiii maghiari se descurca grea la romana.De asemenea,daca cercul lor de prieteni este format din copii maghiari e o alta piedica în calea însușirii limbii romane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

România suspendă din 1 iunie participarea la Institutul Unificat de Cercetări Nucleare din Rusia / Cotizația României la institutul de lângă Moscova, de 4 milioane de dolari pe 2022, nu va fi achitată “atât timp cât situația din Ucraina se menține”

România își suspendă din 1 iunie a.c. participarea la Institutul Unificat de Cercetări Nucleare (IUCN) din Dubna, Rusia, în urma agresiunii ruse în Ucraina, iar declarația de suspendare va fi…
Vezi articolul