Profesorii își pot vedea lucrările de la concursul de Titularizare și de la examenul de Definitivat 2023 în august sau septembrie – model de cerere către inspectorat / Calendarele de vizualizare, stabilite în mai multe județe

2.010 vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Profesorii își pot vedea lucrările de la concursul de Titularizare sau de la examenul de Definitivat 2023 în august sau septembrie, după cum se arată în mai multe calendare stabilite recent de inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prin proceduri operaționale publicate de instituții pe site-uri, consultate de Edupedu.ro.

Potrivit metodologiei de mobilitate a personalului didactic în anul 2023-2024, fiecare inspectorat școlar își stabilește un centru de vizualizare a lucrărilor și un calendar:

  • Articolul 72 (1) După afișarea rezultatelor finale, candidații pot solicita comisiei județene/a municipiului București de organizare și desfășurare a concursului să își vadă lucrarea, fără ca, în urma vizualizării, să obțină reevaluarea lucrării și/sau modificarea notelor acordate
  • (2) Graficul, termenii și condițiile în care se poate realiza vizualizarea lucrării de către un candidat sunt cuprinse în procedura specifică elaborată de către fiecare inspectorat școlar și comunicat candidaților, după afișarea rezultatelor finale.

În Brașov, candidații văd lucrările de la concursul de la angajare și de la examenul de definitivare în învățământ miercuri, 9 august, după cum se arată în procedura operațională publicată de inspectoratul școlar. Au putut să depună cererile între 4 și 8 august.

În București, candidații depun cererile pentru Titularizare în perioada 1-16 august, după cum apare în calendar. Pentru examenul de Definitivat, depunerea cererilor către inspectorat s-a deschis luni, 7 august, și durează până pe 18 august, conform procedurii ISMB. Vizualizarea este pe 5 septembrie.

DOCUMENT Model cerere pentru vizualizarea lucrării de la Titularizare 2023 (București):

Calendarul vizualizării lucrărilor – Titularizare pentru candidații din București:

DOCUMENT Model cerere pentru vizualizarea lucrării de la Definitivat 2023 (București):

Calendarul vizualizării lucrărilor – Definitivat pentru candidații din București:

În județul Prahova, atât pentru Titularizare, cât și pentru Definitivat, cererile pentru vizualizare se depun la ISJ până pe 11 august, conform procedurii operaționale. Vizualizarea lucrărilor are loc după ce începe anul școlar 2023-2024, mai exact între 4 și 9 septembrie. „Programarea pe zile, interval orar și locația vor fi comunicate ulterior, prin intermediul site-ului ISJ Prahova”, se arată în procedură.

DOCUMENT Model cerere pentru vizualizarea lucrării de la Titularizare/ Definitivat 2023 (Prahova):

În județul Bistrița-Năsăud, lucrările la Definitivat pot fi văzute de candidați după 24 august. Între 18 și 23 august se depun solicitările de vizualizare a lucrărilor, se arată în procedura ISJ-BN. Lucrările la Titularizare pot fi văzute de candidați după același calendar, se arată în procedura ISJ-BN pentru concursul național.

Lucrările nu pot fi fotografiate și notele nu se mai modifică

În procedura din București este menționat că fiecare candidat „vizualizează individual lucrarea în prezența unei persoane nominalizate de președintele comisiei de organizare și desfășurare a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar”.

Persoana nominalizată de președintele comisiei, în prezența căreia se face vizualizarea lucrării, nu are voie să facă aprecieri asupra conținutului lucrării, conform documentului citat.

„Pe durata vizualizării lucrărilor scrise, candidaţilor li se aduce la cunoştinţă că scopul procedurii este acela de a constata aspecte privind integritatea lucrării în formatul predat de aceştia şi asumat prin semnătură în procesul-verbal şi că, în timpul şi după parcurgerea acestei proceduri, nu li se permite fotografierea/fotocopierea lucrării, nu li se eliberează copii ale lucrării şi nu li se modifică nota obţinută”, potrivit metodologiei de mobilitate a personalului didactic în vigoare.

Citește și:
Candidații de la Titularizare 2023 pot solicita să își vadă lucrarea. Nota nu poate fi modificată și nu este permisă fotografierea lucrării, potrivit metodologiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Căpitanul Kirk a zburat pentru prima dată în spațiu. Actorul William Shatner din Star Trek a ajuns pe orbita Pământului în nava Blue Origin a lui Jeff Bezos: „Am urcat cu 20.000 de mile pe oră în acel spațiu întunecat unde nu poată să supraviețuiască viața, nici nu pot descrie cât de fragil pare totul de acolo”

Actorul William Shatner, care l-a jucat pe căpitanul James T. Kirk în seria originală Star Trek din anii 1960, a zburat pentru prima dată în spațiu cu racheta Blue Origin…
Vezi articolul

EXCLUSIV Inspectorii școlari generali numiți politic, din pixul ministrului Cîmpeanu, vor putea decide la ce școli merg banii din PNRR, vor putea semna contracte și tot ei se vor verifica și vor monitoriza derularea proiectelor – document

Inspectoratele școlare prin reprezentații lor, inspectorii școlari generali și adjuncți, vor putea verifica unde și cum se duc banii alocați școlilor din proiectele reformei „PNRR România educată”, ba chiar vor…
Vezi articolul