Profesorii vor face triajul epidemiologic „observațional” al elevilor și nu mai au reguli impuse de distanțare în cancelarie, potrivit proiectului de ordin de ministru pentru redeschiderea școlilor

17.599 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
„Cadrele didactice vor efectua triajul observațional al preșcolarilor/elevilor pe tot parcursul activităților școlare”, potrivit noului ordin de ministru cu regulile pentru redeschiderea școlilor, obținut de Edupedu.ro în stadiu de proiect. Profesorii trebuie să aplice protocolul de izolare a celor descoperiți cu simptome în timpul orelor, potrivit documentului.

Față de ordinul precedent, nr 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cel după care s-au redeschis școlile în toamnă, profesorii nu mai au setul de reguli pentru organizarea activității în cancelarie.

„Cadrele didactice vor efectua triajul observațional al preșcolarilor/elevilor pe tot parcursul activităților școlare”, potrivit proiectului de ordin.

„Cadrele didactice, personalul didactic auxiliar şi nedidactic care prezintă simptome specifice unei afecţiuni cu potenţial infecţios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăţi de respiraţie, vărsături) se izolează la domiciliu, contactează medicul de familie şi anunţă de îndată responsabilul desemnat de catre conducerea unităţii de învăţământ”, potrivit documentului citat.

În ordinul din luna august 2020, profesorii aveau și câteva reguli impuse pentru activitatea din cancelarie, acestea nu se mai regăsesc stipulate în mod expres în noul ordin. Care erau acestea:

Organizarea cancelariei

  • Cadrele didactice se vor dezinfecta obligatoriu pe mâini în următoarele situaţii:
    • la intrarea în cancelarie;
    • la preluarea catalogului sau a altor materiale utilizate în comun;
  • Se va păstra distanţa fizică de minimum 1 metru între persoane.”

În noua forma este o singură mențiune a cancelariei, în legătură cu purtarea măștii.

„Masca de protecţie este obligatorie pentru întreg personalul unităţii de învăţământ şi va fi purtată în sălile de clasă, în cancelarie, în timpul deplasării in incinta unitatii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior şi exterior.”

Puteți consulta documentul cu noile reguli din școli aici

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Amendamentul care ar fi blocat retragerea titlului de doctor plagiatorilor dinainte de 2011 a fost retras de deputatul care l-a introdus. Cătălin Manea: A fost interpretat eronat, nu am vizat nimic / Cum a trecut amendamentul de Comisia de Învățământ fără să fie dezbătut și votat

Amendamentul care i-ar fi amnistiat pe plagiatorii cu doctorate, introdus la un proiect de lege despre mediatorii școlari și care a fost scos la lumină de fostul președinte al Consiliului…
Vezi articolul