Profesorul Liviu Matei de la Universitatea Central Europeană, numit în conducerea Școlii de educație a King’s College London, una dintre cele mai mari universități britanice

544 de vizualizări
Profesorul Liviu Matei / Foto: KCL.ac.uk
Profesorul român Liviu Matei, expert în educație și în managementul instituțiilor de învățământ superior, în prezent coordonator academic și profesor pentru studii de profil la Universitatea Central Europeană, a fost desemnat la conducerea școlii de educație a King’s College London (KCL), una dintre cele mai mari universități din Marea Britanie, a anunțat aceasta din urmă vineri, pe site-ul propriu.

Liviu Matei a fost numit la conducerea Școlii de Educație, Comunicare și Societate și profesor pe teme legate de învățământ superior și politici publice în cadrul KCL. El va prelua funcția începând din 1 martie 2022.

În prezent, el este coordonator academic și prorector în cadrul Universității Central Europene, profesor la departamentul de politici publice al acestei instituții și director al Centrul Yehuda Elkana pentru Învățământ Superior.

Potrivit prezentării sale de pe site-ul Universității Central Europene, Liviu Matei a studiat filosofia și psihologia la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a urmat studii de sociologie și educație la Universitatea din București, unde a obținut și doctoratul. E specializat, cu studii ulterioare în mai multe instituții europene, în guvernanța universităților, finanțarea și internaționalizarea învățământului superior, libertate academică, autonomie universitară, asigurarea calității. 

Prezentarea făcută de King’s College menționează că este fondator al Observatorului Global pentru Libertate Academică, al Platformei de Cercetare pentru o Societate Deschisă, al Institutului Global OSUN pentru Studii Avansate și al altor programe și premii pentru cariera didactică.

King’s College London este una dintre primele 10 mari instituții de învățământ superior din Marea Britanie, fiind plasată pe locul 7, la nivelul acestei țări, în clasamentele globale Times Higher Education și Shanghai Ranking.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Cercetării susține că „Educația ca prioritate națională” a fost „subiect principal de discuție al românilor cu ION” în prima săptămână de funcționare. Mesajul vine în plin scandal al trucării oglinzii vorbitoare a premierului Ciucă

Oglinda pe care era scris ION, cu care premierul Ciucă a lăsat impresia că a discutat în debutul ședinței de guvern de miercuri, 1 martie, era doar un afișaj, iar…
Vezi articolul

Primele numiri făcute de Ligia Deca, decise de Sorin Cîmpeanu. Un fost deputat PDL, actual inspector general la Arad, și secretarul de stat din ministerul condus de Liviu Dragnea, puși în consiliul care stabilește finanțarea pentru școli

Noul președinte al Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar este Marius-Sorin Göndör, inspectorul școlar general din Arad, potrivit noii componențe a acestui for, stabilită printr-un ordin publicat vineri în Monitorul…
Vezi articolul

VIDEO Ligia Deca, odă înflăcărată șefului de partid: Aduceți-vă aminte că domnul președinte Ciucă nu a făcut ceea ce spuneau angajamentele politice și a rămas până când a crescut salariile dascălilor / În realitate, guvernul Ciucă și premierul au sfidat în repetate rânduri, timp de 3 săptămâni, solicitările profesorilor ieșiți în stradă, pe care i-a mințit, iar Ciolacu a fost cel care condiționat preluarea mandatului de încheierea grevei

Ligia Deca aduce laude șefului său de partid care, în opinia ministrei Educației, ar fi „rămas până când a crescut salariile dascălilor” la conducerea Guvernului. Deca a făcut această declarație…
Vezi articolul

Clasament deturnat la Olimpiada de Istorie din județul Sălaj: mai multe lucrări au fost recorectate, după aflarea numelor elevilor, la decizia Inspectoratului școlar. Doi profesori ar fi evaluat greșit un exercițiu, iar alții ar fi divulgat rezultate înainte de afișare

Lucrările de la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Istorie (ONIst) din județul Sălaj au fost recorectate după ce s-a descoperit că doi profesori ar fi greșit evaluarea și notarea…
Vezi articolul

LSRS: Reacțiile pe tema proiectului de burse pentru studenții din străinătate sunt premature și vin din partea unor colegi pentru care colaborarea în vederea ameliorării efectului de brain drain nu a fost până acum o prioritate

Liga Studenților Români în Străinătate (LSRS) a reacționat astăzi în legătură cu proiectul de finanțare a studiilor în străinătate pentru tinerii români, propus de consilierul premierului Mara Mareș. „Suntem surprinși…
Vezi articolul