Profesorul Liviu Matei de la Universitatea Central Europeană, numit în conducerea Școlii de educație a King’s College London, una dintre cele mai mari universități britanice

540 de vizualizări
Profesorul Liviu Matei / Foto: KCL.ac.uk
Profesorul român Liviu Matei, expert în educație și în managementul instituțiilor de învățământ superior, în prezent coordonator academic și profesor pentru studii de profil la Universitatea Central Europeană, a fost desemnat la conducerea școlii de educație a King’s College London (KCL), una dintre cele mai mari universități din Marea Britanie, a anunțat aceasta din urmă vineri, pe site-ul propriu.

Liviu Matei a fost numit la conducerea Școlii de Educație, Comunicare și Societate și profesor pe teme legate de învățământ superior și politici publice în cadrul KCL. El va prelua funcția începând din 1 martie 2022.

În prezent, el este coordonator academic și prorector în cadrul Universității Central Europene, profesor la departamentul de politici publice al acestei instituții și director al Centrul Yehuda Elkana pentru Învățământ Superior.

Potrivit prezentării sale de pe site-ul Universității Central Europene, Liviu Matei a studiat filosofia și psihologia la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a urmat studii de sociologie și educație la Universitatea din București, unde a obținut și doctoratul. E specializat, cu studii ulterioare în mai multe instituții europene, în guvernanța universităților, finanțarea și internaționalizarea învățământului superior, libertate academică, autonomie universitară, asigurarea calității. 

Prezentarea făcută de King’s College menționează că este fondator al Observatorului Global pentru Libertate Academică, al Platformei de Cercetare pentru o Societate Deschisă, al Institutului Global OSUN pentru Studii Avansate și al altor programe și premii pentru cariera didactică.

King’s College London este una dintre primele 10 mari instituții de învățământ superior din Marea Britanie, fiind plasată pe locul 7, la nivelul acestei țări, în clasamentele globale Times Higher Education și Shanghai Ranking.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Goana după adeverințe a profesorilor, întețită de România Educată. „Contribuția” profesorilor la activitățile extrașcolare este luată în considerare la evaluarea periodică și pentru acordarea gradațiilor de merit, prevede proiectul Legii Deca

„Contribuția” profesorilor la activitățile de educație extrașcolară este recunoscută prin luarea în considerare în cadrul evaluărilor periodice și pentru acordarea gradațiilor de merit, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar, în varianta…
Vezi articolul

Ludovic Orban, după ce lockdown-ul anunțat de alte state a lăsat școlile neatinse: Nu există un model european. Facem evaluări permanente cu privire la închiderea școlilor când se atinge incidența de 3 la mie

Premierul Ludovic Orban susține că “nu există un model european” de gestionare a școlilor și a educației, în pandemia COVID-19. Întrebat de ce România închide școlile și grădinițele atunci când…
Vezi articolul
începerea școlii, predare bilingvă

Este foarte greu în școlile de stat să dai oameni afară pentru lipsă de performanță – Laura Nicoară, director adjunct: Din cauza titularizării și a etapelor de mobilitate, o echipă managerială a unei școli nu are posibilitate deplină de a-și alege oamenii cu care să lucreze

Din cauza titularizării și a etapelor de mobilitate, „o echipă managerială a unei școli, indiferent la ce nivel ar fi ea, nu are încă posibilitate deplină de a-și alege oamenii…
Vezi articolul