Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, declară că și-a dorit să adopte un copil: Acum nu îmi pot asuma o responsabilitate enormă, care presupune timp și atenție

320 de vizualizări
Maia Sandu / Foto: Facebook.com – Maia Sandu
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că, anterior, s-a gândit să adopte un copil, dar acum nu poate face acest lucru deoarece este ocupată, transmite agenția TASS, citată de Rador.

„Acum nu îmi pot asuma o responsabilitate enormă, care presupune timp și atenție. Am analizat doar care este procesul, care sunt etapele prin care trebuie să treci (în timpul procedurii de adopție – nota TASS). Asta e tot ce am făcut” – a răspuns Maia Sandu, la întrebarea unui jurnalist despre dorința de a se ocupa de creșterea unui copil adoptiv, adresată într-un interviu pentru canalul YouTube „Galben”.

Totodată, ea a adăugat că încă nu știe dacă vrea să o facă mai târziu. Maia Sandu are 49 de ani, este singură și nu are copii. Totodată, preşedintele moldovean și-a exprimat îngrijorarea cu privire la sistemul de adopție a copiilor din Moldova, care este complex şi predispus la corupție.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiada Satelor 2024, etapa județeană. Subiectele primite de elevii din mediul rural la Matematică și răspunsurile corecte – descarcă / Rezultatele din mai multe județe au fost publicate

Subiectele și baremele de corectare de la etapa județeană a Concursului național „Olimpiadei Satelor din România” (OSR) 2024, organizată sâmbătă, 16 martie, au fost publicate de mai multe inspectorate școlare.…
Vezi articolul

Florian Lixandru, secretar de stat în Educație: Faptul că nu ai timp ca părinte nu este o scuză. În momentul în care ai un copil și îl duci la școală, datoria ta de părinte este aceea de a te interesa periodic de modul în care acest copil evoluează și se comportă

„Colaborarea cu familia este esențială. Implicarea familiei în comunitatea școlară, în viața școlii, este cel mai bun și cel mai la îndemână mijloc de a preveni astfel de fenomene”, a…
Vezi articolul

EXCLUSIV Campusurile școlare rurale, singura investiție propusă pentru eliminarea din PNRR de către Ministerul Educației, deși ministrul Daniel David a anunțat intenția de a pilota în ele măsuri pentru ca elevii de la sate să aibă „aceeași șansă” ca cei din urban

La începutul anului 2024, Ministerul Educației a lansat un apel pentru construirea a trei campusuri școlare rurale de aproape 30 milioane euro pentru a reduce decalajul educațional major dintre mediul…
Vezi articolul