Propunerea de închidere de luni, 18 octombrie, a tuturor școlilor din Ilfov, pentru 2 săptămâni, trimisă către unitățile de învățământ. Directorul DSP Ilfov: Recomandarea nu vizează creșele și grădinițele

3.856 de vizualizări
Școală închisă / Foto: Edupedu.ro
Școlile din județul Ilfov au primit astăzi recomandare din partea Direcției de Sănătate Publică să-și suspende, începând de luni, 18 octombrie, orele organizate fizic și să treacă la școală exclusiv online. Directorul DSP Ilfov, Teodor Negulescu, a declarat la Digi24 că recomandarea nu privește și creșele și grădinițele.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Ilfov, Teodor Negulescu, a declarat pentru Digi24 că instituția pe care o conduce a făcut “o propunere de suspendare a activității de învățământ în toate unitățile din județul Ilfov și să trecem la predarea online începând cu 18 octombrie 2021, pentru 2 săptămâni, cu posibilitatea de prelungire în funcție de rata de incidență”.

Oficialul a anunțat că recomandarea DSP de închidere nu a vizat creșele și grădinițele. “Noi am făcut recomandări doar pentru școli”, a precizat Teodor Negulescu.

Acesta a adăugat că rata de vaccinare în județ este de doar aproximativ 38% și că decizia de a le recomanda școlilor să își închidă activitățile fizice a luat-o în contextul unei “creșteri progresive a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2”. Întrebat câte cazuri de persoane infectate sunt în școlile din județ, directorul DSP a declarat că așteaptă situația de la Inspectoratul Școlar Județean.

Amintim că G4Media.ro a scris încă din cursul dimineții că Direcția de Sănătate Publică Ilfov va trimite o notificare de recomandare către toate școlile din județ prin care propune trecerea în sistem online. Propunerea a fost făcută în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de miercuri dimineața, în care a fost propusă și carantinarea județului, situație în care încă nu s-a luat o decizie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Matematica și motivul notelor mici, la subiecte mai simple decât acum 10 ani – Oana Moraru: Ora de matematică trebuie să fie oră de formare a gândirii logice, nu de bifat file de exerciții

“Unul din motivele pentru care gândirea logico-matematică nu se mai dezvoltă suficient la copiii noștri și avem din ce în ce mai mulți elevi cu dificultăți reale la gimnaziu sau…
Vezi articolul