Protest al liceenilor din Roma pentru condiții mai bune de învățare, în prima zi de școală hibrid

1.757 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Sute de elevi au protestat, luni, la Roma pentru a cere acces mai bun la educație, în prima zi de redeschidere a liceelor, în sistem hibrid, după 10 luni de învățare la distanță, relatează Associated Press.

Potrivit sursei citate, elevii au protestat pentru a cere mai multe săli de clasă, condiții îmbunătățite de transport și alte măsuri care să înlesnească învățarea. Protestul are lor în condițiile în care, liceele din Roma și din alte părți ale Italiei se redeschid, după multă vreme, în sistem hibrid, pentru a permite mai mult spațiu între elevi, în sălile de clasă. 

Agenția de presă o citează pe o elevă de liceu care spune că școala la distanță nu funcționează, multe familii neputând asigura aparatura digitală necesară pentru accesarea orelor. 

Iar organizația Salvați Copiii Italia estimează că 34.000 de elevi riscă să abandoneze școala, din cauza dificultăților întâmpinate în condițiile predării la distanță.

În Italia – unde, cu excepția unor regiuni, elevii de vârste mai mici s-au întors la începutul anului la școală, iar liceeni încep să învețe parțial la clasă de săptămâna aceasta – s-au înregistrat duminică 12.545 de noi infecții, numărul total de cazuri confirmate apropiindu-se de 2.4 milioane.

Photo 195102392 © Michele D’OttavioDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Puteți vedea acum minciunile celor care ziceau că în Europa nu se închid școlile, după cum se vede în România totuși s-a făcut școală și asta numai prin efortul profesorilor nu și a guvernanților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Zile libere 2021. 30 noiembrie și 1 decembrie – pauză de școală în mijlocul săptămânii. Sfântul Andrei și Ziua Națională – între vacanța forțată abia încheiată și vacanța scurtată de sărbători

Următoarele zile libere legale din 2021, 30 noiembrie – Sfântul Andrei și 1 Decembrie – Ziua Națională, prevăzute în Codul Muncii și valabile pentru sistemul educațional, pică în timpul săptămânii…
Vezi articolul

UPDATE Premierul Ciucă anunță o întâlnire duminică, la guvern, cu sindicatele din Educație, în contextul grevei generale din școli, anunțată pentru luni, după ce șeful PSD, Marcel Ciolacu, ar fi suspendat negocierile pentru noul guvern până la „rezolvarea solicitărilor sindicatelor”

Întâlnire duminică, la Palatul Victoria, anunțată de Nicolae Ciucă pentru ora 14:00, cu sindicatele din Educație, după ce inițial era anunțată pentru ora 12:00 „Am convocat o întâlnire cu sindicatele,…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor critică faptul că elevii nu vor mai fi consultați și nu mai au drept de vot în consiliile de administrație ale școlilor, prin proiectul de lege al Educației în Învățământul Preuniversitar

În proiectul de Lege a învățământului preuniversitar, lansat în urmă cu 2 zile de Ministerul Educației în consultare publică, reprezentanții elevilor aleși prin vot direct de către colegii lor nu…
Vezi articolul