Protocol între Alianța studenților și CFR, pentru ca studenții să-și poată procura online gratuit bilete de tren, din 1 octombrie

2.167 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Reprezentanții Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și ai CFR Călători au semnat un protocol ce prevede ca, de la 1 octombrie, studenții să-și poată procura online gratuit bilete și abonamente pentru transport feroviar, anunță ANOSR într-un comunicat.

Organizația amintește că “din 2017 până în prezent, nu s-a asigurat o conectivitate dintre Registrul Matricol Unic (RMU) și baza de date a Ministerului Transporturilor, astfel cum prevedea legislația în vigoare. “

Potrivit ANOSR, CFR Călători și-a asumat promovarea prin Ministerul Transporturilor a unei propuneri pentru modificarea Hotărârii de Guvern nr. 42 din 2017, astfel încât biletele să poată fi procurate online fără utilizarea Registrului Matricol Unic. Dacă proiectul de HG este aprobat, variantele avute în vedere la nivel de implementare sunt:

a) studenții se vor deplasa la un ghișeu și vor primi un cod unic pe care îl vor putea folosi tot anul universitar în urma creării unui cont personal pe platforma CFR Călători;

b) studenții vor putea scana legitimația de călătorie vizată și instituția de învățământ superior confirma calitatea de student în baza unei proceduri.

Ce ai spune Alianța organizațiilor studențești:

  • A solicitat ca pentru studenții care sunt înmatriculați în anul I de studiu, mai ales în cazul învățământului exclusiv online, să se recunoască dreptul la călătorii gratuite în baza adeverinței de student eliberată de universitate sau în baza legitimației de călătorie scanate, transmisă de universitate studentului.
  • S-a convenit de asemenea inserarea unei prevederi care să asigure valabilitatea legitimației de călătorie vizată pentru anul universitar 2019-2020 până în data de 15 octombrie 2020.
  • Aspectele tehnice punctuale privind implementarea procedurii fac în continuare obiectul unei discuții, însă avem speranța că protocolul semnat ieri cu directorul general CFR Călători, cu participarea secretarului de stat cu atribuții în domeniu din partea Ministerului Transporturilor va garanta finalitatea acestui demers.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Gérard Mourou, părintele științific al laserului de la Măgurele, în ziua atingerii puterii maxime de întreg sistemul de laseri: „România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”

„În momentul de față, România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”, a declarat astăzi Gerard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2018. Supranumit „părintele științific al laserului de…
Vezi articolul