Purtarea măștii de protecție devine obligatorie de azi pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din județul Galați

2.487 de vizualizări
Învățământul primar
Foto: Pexels.com
Purtarea măștii de protecție devine obligatorie, începând de luni, pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din județul Galați, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, potrivit G4Media.ro.

„Având în vedere creșterea numărului de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Galați, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat, prin hotărâre următoarea măsură:

începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, a anunțat instituția prefectului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri că, în ultima săptămână, aproape 900 de îmbolnăviri cu COVID-19 la copii au legătură cu școala (detalii aici).

Măsura vine după ce oficialii au remarcat în mai multe rânduri că la ieșirea din școli se aglomerează părinții sau bunicii care-și așteaptă copiii/nepoții la prânz, iar normele de distanțare nu sunt respectate în unele cazuri.

Sursaă foto: Pexels.com


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectul de Hotărâre de Guvern prin care 2.500 de școli vor primi granturi de 200.000 de euro pentru a reduce abandonul școlar, aprobat în ședința Executivului de joi. Cîmpeanu: Este vorba de școli cu număr redus de elevi, din mediul rural, acolo unde rata de abandon în 2020 a fost de 26%

Executivul a aprobat, joi, Hotărârea de Guvern pentru lansarea Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, care va da undă verde pentru fondurile de 3,7 miliarde de euro destinate Educației pe…
Vezi articolul

Rafila: S-a folosit acest pretext, că deschiderea școlilor duce la creșterea numărului de cazuri / Studiile arată că nu influențează semnificativ evoluția epidemiei / Sănătatea mintală a copiilor nu a fost pusă niciodată în balanță

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), spune că afirmațiile de tipul „deschiderea școlilor duce la creșterea numărului de cazuri de COVID-19” nu sunt altceva…
Vezi articolul

Sindicatele din Învățământ discută luni cu premierul Ciolacu. Salarizarea profesorilor va fi subiectul întâlnirii – surse / Ligia Deca, în urmă cu 2 săptămâni: Dacă există dificultăți, trebuie demarate discuțiile pentru a vedea care ar fi un nou interval de timp

Reprezentanții profesorilor au fost chemați la discuții cu Marcel Ciolacu, la ora 13, potrivit agendei premierului. Conform surselor Edupedu.ro, tema discuției este salarizarea angajaților din Educație de la 1 ianuarie…
Vezi articolul

VIDEO Un profesor bun creează emoție, își construiește curriculumul în funcție de elev, nu îl reproduce: Ne aducem aminte ce emoție trăiam la o lecție pe care ne-o preda un profesor extraordinar. Acea trăire te motivează atât de tare, încât uneori îți alegi cariera așa, spune profesorul și psihologul Mircea Miclea

Mircea Miclea, profesor de științe cognitive aplicate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cercetător și psiholog, a enumerat patru lucruri pe care profesorii trebuie să le știe atunci când predau: „Un…
Vezi articolul