Raed Arafat: Dacă totul este OK, şcolile ar putea fi deschise în al doilea semestru, din 8 februarie

761 de vizualizări
Foto: gov.ro
Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat la Digi24 că specialiştii îşi doresc reluarea cursurilor „faţă în faţă”, însă trebuie luată în considerare situaţia epidemiologică, dar „dacă totul este ok, şcolile ar putea fi deschise în al doilea semestru”.

Întrebat de ce nu s-au deschis acum şcolile, Arafat a precizat că perioada rămasă până la următoarea vacanţă este mică şi încă nu s-a evaluat impactul sărbătorilor de iarnă. „Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”, a spus Arafat, citat de G4media.ro.

„CNSU a luat decizia şi urmează să fie date aceste lucruri public, dacă nu au fost date deja, ca până în 8 februarie se va continua online, urmând ca apoi să se ia decizia. Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică, eventual cu scenariile care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală”, a comentat Arafat.

Șeful DSU a adăugat , dacă totul este ok, este posibil să se reia, pe bază de scenarii, începând cu 8 februarie.  „Acest lucru se va face pe bază de analiză a situaţiei epidemiologice de la momentul respectiv”, a precizat Arafat.

Foto: gov.ro


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Criteriile de acordare a burselor pentru studenți, publicate în Monitorul Oficial / Cuantumul bursei de studiu pentru licență didactică cu dublă specializare este egal cu salariul net al unui profesor debutant, aflat în plată la data de 1 octombrie a fiecărui an – anul acesta este 3158 de lei

Ordinul privind criteriile de acordare a burselor studenților a fost publicat în Monitorul Oficial, marți, 10 octombrie. Apar câteva completări față de proiectul de ordin. De exemplu, se specifică faptul…
Vezi articolul

Ministrul Educației din Franța vrea ca profesorii să poată preda și după studiile de licență, ca răspuns la deficitul de personal / Masteratul este obligatoriu pentru cariera didactică în prezent

Formarea inițială a profesorilor din Franța este pusă în discuție zilele acesta de ministrul educației Pap Ndiaye. Oficialul a declarat, într-un interviu recent pentru publicația Le Monde, că o soluție…
Vezi articolul

Cîmpeanu, despre renunțarea la obligativitatea tezelor și a numărului de note normat: Să lăsăm profesorului libertatea de a-şi adapta predarea şi evaluarea la specificul materiei, la specificul clasei căreia îi predă

Este important ca evaluarea elevilor să fie făcută de fiecare profesor ritmic, iar relevantă este media de la finalul anului şcolar, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres. Declarațiile…
Vezi articolul
sySTEMatic

Echipa de robotică sySTEMatic a Facultății de Inginerie Industrială și Robotică din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București a obținut două premii I și un premiu III la un concurs desfășurat în Grecia

Echipa de robotică sySTEMatic a Facultății de Inginerie Industrială și Robotică din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București a obținut trei premii la concursul Minoan Robotsports Competition,…
Vezi articolul