Raed Arafat: Dacă totul este OK, şcolile ar putea fi deschise în al doilea semestru, din 8 februarie

761 de vizualizări
Foto: gov.ro
Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat la Digi24 că specialiştii îşi doresc reluarea cursurilor „faţă în faţă”, însă trebuie luată în considerare situaţia epidemiologică, dar „dacă totul este ok, şcolile ar putea fi deschise în al doilea semestru”.

Întrebat de ce nu s-au deschis acum şcolile, Arafat a precizat că perioada rămasă până la următoarea vacanţă este mică şi încă nu s-a evaluat impactul sărbătorilor de iarnă. „Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”, a spus Arafat, citat de G4media.ro.

„CNSU a luat decizia şi urmează să fie date aceste lucruri public, dacă nu au fost date deja, ca până în 8 februarie se va continua online, urmând ca apoi să se ia decizia. Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică, eventual cu scenariile care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală”, a comentat Arafat.

Șeful DSU a adăugat , dacă totul este ok, este posibil să se reia, pe bază de scenarii, începând cu 8 februarie.  „Acest lucru se va face pe bază de analiză a situaţiei epidemiologice de la momentul respectiv”, a precizat Arafat.

Foto: gov.ro


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din București vrea să adopte modelul pilotat de Colegiul “Lazăr”, prin care elevii de clasa a XII-a merg doar 3 zile pe săptămână fizic la școală pentru materiile de BAC, în semestrul II / Proiectul de școală pilot „curăță” și orarul claselor IX-XI, organizând majoritatea disciplinelor pe module, nu pe tot anul

Colegiul “Gheorghe Șincai” își propune să preia modelul Liceului Gheorghe Lazăr din București, care în anul școlar 2021-2022 a aplicat un proiect pilot prin care în semestrul al II-a, elevii…
Vezi articolul

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale: Declarația adoptată de Guvern pentru profesori ”are valoarea unei declarații făcute de patru politicieni, care s-ar putea ca de săptămâna viitoare să nu mai fie niciunul dintre ei în funcție” / Nu are valoare juridică, ci doar politică

Declarația adoptată de Guvern pentru angajații din Învățământ „are valoarea unei declarații făcute de patru politicieni, care, întâmplător, se află pe anumite funcții astăzi și s-ar putea ca, de săptămâna…
Vezi articolul

Ghiduri metodologice pentru învățători și pentru cei care le predau elevilor de gimnaziu. Descarcă documentele realizate în cadrul proiectului CRED pentru cele 14 discipline

Ghiduri metodologice pentru învățători și pentru profesorii care le predau elevilor din clasele gimnaziale, pentru anul școlar 2023-2024, au fost realizate în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți…
Vezi articolul