Ghiduri metodologice pentru învățători și pentru cei care le predau elevilor de gimnaziu. Descarcă documentele realizate în cadrul proiectului CRED pentru cele 14 discipline

15.855 de vizualizări
Foto: © Miszaqq | Dreamstime.com
Ghiduri metodologice pentru învățători și pentru profesorii care le predau elevilor din clasele gimnaziale, pentru anul școlar 2023-2024, au fost realizate în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED”. Este vorba despre resurse pentru clasele primare și gimnaziale, pentru programul „A doua șansă”, pentru învățământul în limbile minorităților naționale managementul curriculumului, precum și educație outdoor.

„Ghidurile metodologice reprezintă o resursă semnificativă de explicitare și exemplificare a programelor școlare – de la cadrul conceptual, la oferirea de ilustrări și instrumente de lucru relevante pentru activitatea cu elevii”, se arată în informare.

În document se arată că în cadrul Proiectului CRED sunt elaborate 18 ghiduri metodologice pentru aplicarea programelor școlare, astfel:

„- 14 ghiduri pentru învățământul primar și gimnazial, pe arii curriculare și discipline de studiu;

– 3 ghiduri care susțin aplicarea curriculumului pe trasee educaționale specifice, prevăzute de Curriculumul național, respectiv: învățământ în limbile minorităților naționale, învățământ pentru grupuri vulnerabile (pentru Programul A doua șansă);

– ghid de management al curriculumului la nivel de școală; acest ghid constituie o noutate și are în vedere aspecte majore care țin de managementul promovat la nivel de școală și de clasă.”

Documentele oferă profesorilor atât posibilitatea de înțelegere a rațiunii, restructurării Curriculumului național, răspunsuri la probleme concrete, cât și oportunități de reflecție, conform informării.

Ghidurile pentru învățământul primar cuprind următoarele discipline:

Ghidurile pentru învățământul gimnazial sunt următoarele:

Foto: © Miszaqq | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori necalificați 2023. Testarea scrisă și interviul la inspectoratul școlar au loc pe 29 august / Se pot înscrie și candidați doar cu Bacalaureat

Concursul de ocupare a posturilor didactice sau a catedrelor rămase vacante/rezervate la nivelul județului/ municipiului București se desfășoară în perioada 24 august – 1 septembrie 2023, pentru cei care vor…
Vezi articolul

Directoare de școală, despre rezultatele de la simularea Evaluării Naționale 2024: Atât timp cât în şapte ani elevii nu au învăţat să socotească, credeţi că mai învaţă în următoarele luni? Cred eu că o problemă este în clasele primare

Marilena Stoica, directoarea Școlii Gimnaziale Pia Brătianu din București, a declarat, pentru TVR Info, referitor la rezultatele de la simularea Evaluării Naționale 2024, că „atât timp cât în şapte ani…
Vezi articolul

Facultatea de Economie din Iași a mărit cu până la 1.500 de lei taxa de studii „fără nicio consultare prealabilă a studenților sau măcar o simplă informare a studenților reprezentanți”. LSE Iași: Dat fiind contextul economic generat de pandemie, studenții de la taxă ar putea renunța la facultate

Consiliul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor Iași a aprobat, vineri, în ședință, o propunere de creștere a taxelor de școlarizare cu sume cuprinse între 1.000 (pentru studenții de la…
Vezi articolul