Rectorul Daniel David a fost ales membru al Academiei Române, anunță Universitatea Babeș-Bolyai 

3.443 de vizualizări
Daniel David / Foto: UBB
Daniel David / Foto: UBB
Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost ales membru corespondent al Academiei Române la Secția de Filosofie, Teologie, Psihologie și Pedagogie, potrivit unui anunț al instituției de învățământ. Tot în acest an, rectorul a fost inclus între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii în domeniul „psihologie clinică”, conform sursei menționate.

„Felicitări rectorului universității noastre, prof. univ. dr. Daniel David, ales astăzi (26 octombrie – n. red.) ca membru (corespondent) al Academiei Române (Secția de Filosofie, Teologie, Psihologie și Pedagogie). Acest an universitar i-a adus recent și statutul de membru al Academia Europaea (the Academy of Europe) și includerea între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii în domeniul psihologie clinică (mai ales științe cognitive clinice) în toată cariera și între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii în toate domeniile științei în anii 2019/2020/2021 (Stanford-Elsevier by Scopus)”, se arată în anunțul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Redăm mesajul integral al Universității Babeș-Bolyai:

„PROUD of UBB!

Felicitări rectorului universității noastre, prof. univ. dr. Daniel David, ales astăzi ca membru (corespondent) al Academiei Române (Secția de Filosofie, Teologie, Psihologie și Pedagogie). Acest an universitar i-a adus recent și statutul de membru al Academia Europaea (the Academy of Europe) și includerea între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii în domeniul psihologie clinică (mai ales științe cognitive clinice) în toată cariera și între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii în toate domeniile științei în anii 2019/2020/2021 (Stanford-Elsevier by Scopus).

De asemenea, felicitări profesorului emerit UBB Șimion Aștilean, ales tot azi ca membru (corespondent) al Academiei Române (Secția de Științe Fizice). Și profesorul Aștilean este inclus între primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii în domeniul fizicii aplicate (mai ales nanoștiințe/nanotehnologii), considerându-i-se toată cariera (Stanford-Elsevier by Scopus).”


2 comments
  1. Portretizarea făcută de Doamna Marinovici Maria este corectă. Cred că și acest articol asumat de UBB este scris tot de dl David. Rușinoasă alegere a Academiei!

  2. !!!_Dl Daniel David a fost ales DOAR MC al Academiei Române, deci NU este academician plin. DAR NU merită nici MC. Secțiunea de specialitate (Filozofie, Sociologie, etc.) a Academiei Române avea de unde alege, din masa de intelectuali români de profil un nume cu rezonanță, util în societate și în mediul academic, și cu un background valoros. Dl Daniel David NU este un exemplu profesional de promovat în domeniul psihologiei, cu atât mai mult de urmat. Este un auto-lăudăros fără decență de intelectual și un OPRTUNIST înrăit. V-ați grăbit să populați Academia Română cu OPRTUNISTI, nu cu oameni valoroși. Degeaba Președintele Academiei, Acad. Ioan Aurel Pop este un exemplu din toate punctele de vedere, dacă rămân în urma dumnealui în Academia Română, fie și numai ca MC, asemenea persoane ca Dl Daniel David.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tot Bucureștiul va deschide școlile și grădinițele pornind de la scenariul galben, adică prin revenirea prin rotație a elevilor în clase – decizie a Inspectoratului Școlar București

“Municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2” privind deschiderea școlilor, anunță Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Decizia autorităților de a încadra școlile din întreaga capitală în același scenariu vine la…
Vezi articolul

Tentative de înșelăciune în școli, semnalate de Ministerul Educației. Persoane care se recomandă ca angajate ale Ministerului cer fraudulos bani de la profesori, sub pretextul fals al strângerii de ajutoare umanitare pentru Turcia și Siria

Ministerul Educației atenționează că anumite persoane s-au recomandat ca fiind angajați ai ministerului Educației au cerut bani telefonic, unor directori de școli și profesori cu pretextul strângerii de ajutoare umanitare…
Vezi articolul