Rectorul universității care verifică de plagiat, de aproape 4 luni, teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, generalul Dorin Pleșcan, a fost trecut în rezervă și înaintat în grad de președintele Iohannis

2.241 de vizualizări
Foto: Grigore Popescu – Agerpres
Rectorul Universității Naționale de Apărare Carol I, generalul Dorin Corneliu Pleșcan (57 de ani), a fost trecut miercuri în rezervă de președintele Klaus Iohannis și înaintat în gradul de gradul de general-maior – cu două stele, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Generalul Pleșcan a fost șef de cabinet al premierului Nicolae Ciucă pe vremea când acesta era șef al Statului Major. Mai exact, funcția a fost deținută de Pleșcan, pe atunci colonel, în perioada ianuarie 2015 – iunie 2016, potrivit CV-ului acestuia, citat de Edupedu.ro.

Printre primele lucruri pe care le-a făcut Ciucă, în momentul în care a fost numit ministru al Apărării pe 4 noiembrie 2019, a fost să îi propună președintelui Klaus Iohannis înaintarea la gradul de general de brigadă (cu o stea) a colonelului Pleșcan.

Acum, Universitatea condusă de Dorin Pleșcan trebuie să-i analizeze teza de doctorat a premierului, despre care jurnalista Emilia Șercan a scris că ar fi plagiată.

Pleșcan a ajuns rector al Universității de Apărare Carol I pe 1 decembrie 2019, la două zile după ce a fost avansat la gradul de general cu o stea, fără să aibă doctorat și fără să fi predat până la acel moment, potrivit CV-ului acestuia. Iar alegerea s-a făcut printr-o interpretare a unei prevederi din Legea educației și printr-o modificare a metodologiei interne a UNAp, solicitată indirect chiar de Ministerul Apărării, unde ministru era Nicolae Ciucă, potrivit Edupedu.ro.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


2 comentarii
  1. Intelegem ,,stirea”. Adica ati vrea sa spuneti iar noi ,,norodul” sa intelegem ca un ,,cineva” ar fi trebuit sa ne spuna pana acum dac-a ,,plagiat” ,,conducatorul nostru” da’ ,,a lalait-o” si pentru ca ,,responsabilul” a executat ordinul si nu s-a pronuntat a fost ,,înaintat în grad”. Da’ dvs. n-o spuneti ,,pe şleau” si nici noi nu credem c-ar fi posibil asa ceva, fiind intr-un stat de drept (sau drepţi, c-au avut grija sa fie din ce in ce mai greu sa mai deosebesti).

  2. Pai tezele de doctorat sunt verificate peste cap pana la acordarea titlului. La nicio alta lucrare nu sunt atatea comisii (si locale si nationale si la minister)! De cate ori mai trebuie verificata? Pana iese “cum trebuie”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Cîmpeanu: 1.332 de elevi nu au fost repartizați în prima etapă / În 2022 nu vor fi schimbări în metodologia de admitere la liceu. Cîmpeanu, pe 9 iulie: Examenul de admitere în liceu s-ar putea întâmpla din toamna anului în care va trece o nouă Lege a Educației. O formă coerentă am putea avea din toamna acestui an

În total, 1.332 de elevi nu au reuşit să fie repartizaţi în prima etapă, a declarat astăzi ministrul Sorin Cîmpeanu la B1 TV. Acesta a mai spus că primele schimbări…
Vezi articolul