Rectorul Universității de Vest din Timișoara, deputatul PNL Marilen Pirtea, acuzat la rândul său de plagiat, îi ia apărarea ministrului Sorin Cîmpeanu, în afacerea plagiatului: Nu s-ar include într-o zonă de plagiat / Pirtea este consilier onorific al premierului Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat

801 de vizualizări
Marilen Pirtea / Foto: Forum Haferland
Acuzațiile de plagiat la adresa ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, aduse în ancheta jurnalistică de către Emilia Șercan „nu s-ar include într-o zonă de plagiat” în opinia rectorului Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, citat de Libertatea.ro. Deputat PNL, prieten cu Sorin Cîmpeanu și consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, acuzat la rându-i de plagiat în teza de doctorat, Pirtea a fost și el acuzat de plagiat în mai multe articole ştiinţifice semnate în perioada 2008-2015, tot într-o anchetă semnată de Emilia Șercan.

„Eu cred că el (ministrul Sorin Cîmpeanu, n.r.) a fost destul de clar în explicații legat de acele manuale și de faptul că nu există ISBN (identificator numeric pentru cărțile publicate, n.r.), și că nu a avut beneficii în urma acelor materiale, n-au fost folosite la promovări, la absolut nimic. Nu s-ar include într-o zonă de plagiat”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, citat de Libertatea.ro.

Acesta susține teza lansată de ministrul Cîmpeanu, potrivit căruia acuzațiile de plagiat ar fi de fapt un atac la adresa proiectelor de legi ale educației.

„Nu știu dacă mediul universitar în ansamblu trebuie să aibă o reacție. Cred că ar trebui să aibă o reacție universitatea unde s-au generat aceste lucruri. Cred că (această știre, n.r.) probabil face parte dintr-un lung șir al atacurilor și al presiunilor în contextul noilor legi ale educației”, a continuat Pirtea.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B), dezvăluie jurnalista Emilia Șercan într-o anchetă publicată de pressone.ro.

Jurnalista Emilia Șercan scrie că cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediții anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 și 1993 și 2000.

Sorin Cîmpeanu și-a însușit în mod fraudulos și paternitatea creației celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secțiuni din cursul universitar, potrivit jurnalistei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alina Gorghiu (PNL) justifică reacția ministrului Deca privind retragerea atribuțiilor secretarului de stat PSD, Florian Lixandru: “Dacă un secretar de stat al unui ministru PSD s-ar opune sau ar critica public proiectul ministrului PSD sau proiectul guvernului condus de Marcel Ciolacu premier, cred că nu le-ar pica bine colegilor din PSD”

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a spus despre cazul secretarului de stat în ministerul Educației, Florian Lixandru, care săptămâna trecută și-a pierdut pentru o zi atribuțiile în minister pe…
Vezi articolul

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie, rata de infectare, a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, anunță ministrul Educației

Pragul de închidere a școlilor la 6 la mie rata de infectare a fost desființat de Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, potrivit unei…
Vezi articolul