Prima reacție a lui Cîmpeanu, după acuzațiile de plagiat: Principalul obiectiv e blocarea legilor educației

3.087 de vizualizări
Foto: Captură – ASE București
„Principalul obiectiv e blocarea legilor educației”, a declarat luni ministrul educației Sorin Cîmpeanu, citat de HotNews.ro. Acesta a fost răspunsul demnitarului după ce a fost întrebat cum comentează acuzațiile potrivit cărora a plagiat într-un curs universitar susținut de el în calitate de profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B).

Sorin Cîmpeanu nu a făcut niciun comentariu pe fondul problemei, nu a spus nimic despre dovezile prezentate în anchetă, care arată plagiatul.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B), dezvăluie jurnalista Emilia Șercan într-o anchetă publicată de pressone.ro.

Jurnalista Emilia Șercan scrie că cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediții anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 și 1993 și 2000.

Sorin Cîmpeanu și-a însușit în mod fraudulos și paternitatea creației celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secțiuni din cursul universitar, potrivit jurnalistei.

Conform sursei citate, numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele actualului ministru al Educației în ediția din 2006 în care am descoperit plagiatul, dar și într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeași formă.

Potrivit legislației din România, reglementările privind dreptul de autor al unor opere originale se aplică și domeniului științific, inclusiv cursurilor universitare, care sunt protejate din punct de vedere legal ca orice altă creație originală. 

Articol în curs de actualizare


5 comments
  1. Faptul ca plagiatorul ocupa inca functia,dovedeste nocivitatea intregului guvern, a primului ministru, dar si a presedintelui care nu are absolut nici o reactie.

  2. Imi este scarba de acest impostor, aparator al altor impostoi si executant al distrugeri educatiei din Romania!
    Crede ca in el sta un domeniu? Se crede unicul si de neinlocuit? Poate, este o sluga perfecta!
    Romania Educata = Romania Plagiatorilor

  3. Cimpeanu ar trebui sa fie evaluat de un psihiatru, si nu sunt nici rautacios si nici ironic. Am doi membri in familiei care lucreaza in Anglia ca specialisti in psihologie si psihiatrie criminalistica, si care se tot mira cum de a putut fi acceptat ca ministru un asemenea personaj. Semnalele comportamentale de mimica si limbaj (postura, ton, privire, gestica) precum si modurile in care atunci cand se eschiveaza mai mult ataca, sunt indicii perfecti ai unui diagnostic. Nu e doar grandomania, mai mult decat evidenta, ci e mult, mult mai mult decat atat.

  4. Culmea ar fi sa-l dea Maciuca afara din guvern lol.

    Campeanu nu o sa plece si nu-l va da nimeni afara. Este o coada imensa de politicieni care asteapta sa fie spalati de plagiate. Dulapul o sa plece cu un BMW la golf si o sa-l doara in … basca. Restul o sa faca inutil galagie de pe margine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Constantin Șerban, fostul învățător liberal acuzat de abuzuri asupra elevilor săi, prezentat de oficiali PNL drept unul dintre organizatorii Forumului Educației de la Iași, în care ministrul Cîmpeanu și-a susținut proiectele de legi / Cîmpeanu îi ceruse demisia după scandalul de anul trecut

Fostul învățător ieșean acuzat de abuzuri îndreptate împotriva elevilor săi, Constantin Șerban, membru în Consiliul Județean Iași din partea liberalilor, este prezentat în mai multe postări pe Facebook drept unul dintre…
Vezi articolul

Florian Lixandru, secretar de stat: Meditațiile sunt în mare parte o modă, dar și o necesitate în anumite situații / Nu mi se pare deontologic ca un cadru didactic să lucreze în particular cu elevii de la clasă, nici măcar activitatea în afterschool-uri

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru, spune că “meditațiile sunt o modă”, dar recunoaște că sunt și o necesitate, atunci când în clasă sunt copii “capabili de performanță…
Vezi articolul