Reducerea distanței din jurul școlilor și grădinițelor în care masca este obligatorie, precum și închiderea cazinourilor și sălilor de jocuri de noroc din București – pe ordinea de zi a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență

1.467 de vizualizări
Foto: © Marian Buzarnescu | Dreamstime.com
Purtarea măștii ar putea să fie obligatorie pe un perimetru de 50 de metri în jurul școlilor și grădinițelor din București, și nu la o distanță de 100 de metri cum s-a decis ieri. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se întrunește din nou astăzi, 7 octombrie, începând cu ora 12:00. 

Pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) este reducerea distanței din jurul unităților de învățământ în care purtarea măștii de protecție este obligatorie. Concret, ieri același comitet decisese ca “în intervalul orar 07:45- 21:15 de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani”. 

Astăzi, comitetul ia în discuție ca masca să fie obligatorie pe o distanță de 50 de metri în jurul școlii și grădiniței. 

Un alt punct pe ordinea de zi este “închiderea activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară”. 

Propunerea de închidere a sălilor de jocuri de noroc vine după ce, în urmă cu o zi, același Comitet a aprobat doar închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, teatrelor și sălilor de spectacol din București. 

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat marți că măsurile intră în vigoare începând de miercuri și rămân valabile până în momentul în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în 14 zile scade sub 1,5. Situația este analizată săptămânal.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Viitorul digital al învățământului superior: universitățile au acționat bine în pandemie, dar pentru programe online sustenabile au nevoie de mult mai multe resurse tehnice, educaționale și financiare – raport al Comisiei Europene

Instituțiile de învățământ superior au dovedit, pe parcursul pandemiei Covid-19, o capacitate foarte mare de adaptare la modelele digitale de predare, însă au nevoie de foarte multe resurse suplimentare și…
Vezi articolul