Regizorul Martin Scorsese critică filmele Marvel, iar preşedintele Disney contraatacă: “Nu există este revelaţia, misterul sau adevăratul pericol emoţional” / “Nu cred că Scorsese a văzut vreodată un film Marvel”

75 de vizualizări
Foto: Marvel Studios Facebook
Regizorul american Martin Scorsese a criticat din nou filmele studioului Marvel, pe care le consideră produse calibrate pentru consumator, în timp ce preşedintele şi CEO al Walt Disney Co, Bob Iger, a luat apărarea filialei sale, relatează marţi AFP, preluată de Agerpres.
Foto: Facebook Martin Scorsese

Polemica a început în octombrie, când regizorul în vârstă de 76 de ani a declarat că filmele Marvel, dedicate universului supereroilor, nu sunt “cinema”, ci fac parte dintr-un parc tematic.

Scorsese și-a reiterat afirmațiile marți, într-un articol publicat în New York Times, unde a scris că “multe dintre elementele caracteristice cinematografiei, aşa cum le cunosc eu, sunt prezente în filmele Marvel“. “Ceea ce nu există este revelaţia, misterul sau adevăratul pericol emoţional. Nu există niciun risc“, a acuzat Martin Scorsese, citat de Agerpres.

Regizorul a scris că producţiile Marvel sunt ca toate “francizele” cinematografice moderne – serii de filme care se învârt în jurul aceluiaşi personaj sau aceluiaşi univers – “calibrate, testate, modificate, reelaborate până la punctul în care sunt gata de consum“.

Regizorul filmului ‘The Irishman‘, care tocmai a fost lansat în cinematografele din Statele Unite înainte de a apărea pe Netflix, a declarat că doreşte să-şi apere poziţia pentru a critica standardizarea ofertei cinematografice, relatează agenția de presă.

De partea cealaltă, Bob Iger, preşedintele Disney, a declarat că nu crede că (Martin Scorsese) “a văzut vreodată un film Marvel“. “Oricine a văzut un film Marvel nu ar putea, sincer, să facă o astfel de declaraţie“, a spus el, într-un interviu difuzat marţi de BBC.

Walt Disney Co. a achiziţionat Marvel în decembrie 2009.

Marvel face filme. Acestea sunt filme. Este ceea ce face Martin Scorsese. Şi acestea sunt filme bune, realizate de oameni talentaţi, care muncesc din greu să realizeze filme care îi distrează pe oameni“, a continuat Bob Iger.

Cele 23 de filme din universul Marvel lansate din 2008 au avut încasări de peste 8,5 miliarde de dolari doar în Statele Unite, potrivit cifrelor publicate de site-ul specializat Box Office Mojo, scrie Agerpres.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Monica Anisie, ministrul Educației: Scenariul înghețării anului școlar nu este luat în calcul. Exclus să amânăm examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat cu un an

“Scenariul acesta al înghețării anului școlar nu este luat în calcul”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, în exclusivitate pentru Edupedu.ro. Anunțul vine după ce vicepremierul Raluca Turcan a afirmat…
Vezi articolul

Fetiță de 13 ani, fără boli și nevaccinată, moartă de Covid / Medicul Mihai Craiu: Nu există un risc suplimentar la copii față de adulți, ba din contră. Nu trebuie să facem dintr-un caz singular, despre care nu știm totul, o știre de panică

O fetiță de 13 ani din Bacău, fără comorbidități și nevaccinată, a murit de Covid, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Ea se numără printre cei 365 de pacienți cu…
Vezi articolul