Regizorul Martin Scorsese critică filmele Marvel, iar preşedintele Disney contraatacă: “Nu există este revelaţia, misterul sau adevăratul pericol emoţional” / “Nu cred că Scorsese a văzut vreodată un film Marvel”

56 de vizualizări
Foto: Marvel Studios Facebook
Regizorul american Martin Scorsese a criticat din nou filmele studioului Marvel, pe care le consideră produse calibrate pentru consumator, în timp ce preşedintele şi CEO al Walt Disney Co, Bob Iger, a luat apărarea filialei sale, relatează marţi AFP, preluată de Agerpres.
Foto: Facebook Martin Scorsese

Polemica a început în octombrie, când regizorul în vârstă de 76 de ani a declarat că filmele Marvel, dedicate universului supereroilor, nu sunt “cinema”, ci fac parte dintr-un parc tematic.

Scorsese și-a reiterat afirmațiile marți, într-un articol publicat în New York Times, unde a scris că “multe dintre elementele caracteristice cinematografiei, aşa cum le cunosc eu, sunt prezente în filmele Marvel“. “Ceea ce nu există este revelaţia, misterul sau adevăratul pericol emoţional. Nu există niciun risc“, a acuzat Martin Scorsese, citat de Agerpres.

Regizorul a scris că producţiile Marvel sunt ca toate “francizele” cinematografice moderne – serii de filme care se învârt în jurul aceluiaşi personaj sau aceluiaşi univers – “calibrate, testate, modificate, reelaborate până la punctul în care sunt gata de consum“.

Regizorul filmului ‘The Irishman‘, care tocmai a fost lansat în cinematografele din Statele Unite înainte de a apărea pe Netflix, a declarat că doreşte să-şi apere poziţia pentru a critica standardizarea ofertei cinematografice, relatează agenția de presă.

De partea cealaltă, Bob Iger, preşedintele Disney, a declarat că nu crede că (Martin Scorsese) “a văzut vreodată un film Marvel“. “Oricine a văzut un film Marvel nu ar putea, sincer, să facă o astfel de declaraţie“, a spus el, într-un interviu difuzat marţi de BBC.

Walt Disney Co. a achiziţionat Marvel în decembrie 2009.

Marvel face filme. Acestea sunt filme. Este ceea ce face Martin Scorsese. Şi acestea sunt filme bune, realizate de oameni talentaţi, care muncesc din greu să realizeze filme care îi distrează pe oameni“, a continuat Bob Iger.

Cele 23 de filme din universul Marvel lansate din 2008 au avut încasări de peste 8,5 miliarde de dolari doar în Statele Unite, potrivit cifrelor publicate de site-ul specializat Box Office Mojo, scrie Agerpres.

 

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, Monica Anisie, participă la ședința convocată de președintele Klaus Iohannis începând cu ora 12:00, cu privire la “măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19”

Ministrul Educației, Monica Anisie, participă începând cu ora 12:00 la ședința convocată de președintele Klaus Iohannis cu privire la “măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19”. Prezența ministrului Educației la discuțiile…
Vezi articolul

Ordonanţa 51 din 2019, care elimina transportul intra-judeţean din sfera serviciilor de transport public şi implicit obligativitatea transportatorilor de a asigura abonamente şi bilete reduse pentru elevi, respinsă de Camera Deputaţilor – for decizional

Proiectul de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane a fost votat în procedură de urgenţă…
Vezi articolul