Regizorul Martin Scorsese critică filmele Marvel, iar preşedintele Disney contraatacă: “Nu există este revelaţia, misterul sau adevăratul pericol emoţional” / “Nu cred că Scorsese a văzut vreodată un film Marvel”

69 de vizualizări
Foto: Marvel Studios Facebook
Regizorul american Martin Scorsese a criticat din nou filmele studioului Marvel, pe care le consideră produse calibrate pentru consumator, în timp ce preşedintele şi CEO al Walt Disney Co, Bob Iger, a luat apărarea filialei sale, relatează marţi AFP, preluată de Agerpres.
Foto: Facebook Martin Scorsese

Polemica a început în octombrie, când regizorul în vârstă de 76 de ani a declarat că filmele Marvel, dedicate universului supereroilor, nu sunt “cinema”, ci fac parte dintr-un parc tematic.

Scorsese și-a reiterat afirmațiile marți, într-un articol publicat în New York Times, unde a scris că “multe dintre elementele caracteristice cinematografiei, aşa cum le cunosc eu, sunt prezente în filmele Marvel“. “Ceea ce nu există este revelaţia, misterul sau adevăratul pericol emoţional. Nu există niciun risc“, a acuzat Martin Scorsese, citat de Agerpres.

Regizorul a scris că producţiile Marvel sunt ca toate “francizele” cinematografice moderne – serii de filme care se învârt în jurul aceluiaşi personaj sau aceluiaşi univers – “calibrate, testate, modificate, reelaborate până la punctul în care sunt gata de consum“.

Regizorul filmului ‘The Irishman‘, care tocmai a fost lansat în cinematografele din Statele Unite înainte de a apărea pe Netflix, a declarat că doreşte să-şi apere poziţia pentru a critica standardizarea ofertei cinematografice, relatează agenția de presă.

De partea cealaltă, Bob Iger, preşedintele Disney, a declarat că nu crede că (Martin Scorsese) “a văzut vreodată un film Marvel“. “Oricine a văzut un film Marvel nu ar putea, sincer, să facă o astfel de declaraţie“, a spus el, într-un interviu difuzat marţi de BBC.

Walt Disney Co. a achiziţionat Marvel în decembrie 2009.

Marvel face filme. Acestea sunt filme. Este ceea ce face Martin Scorsese. Şi acestea sunt filme bune, realizate de oameni talentaţi, care muncesc din greu să realizeze filme care îi distrează pe oameni“, a continuat Bob Iger.

Cele 23 de filme din universul Marvel lansate din 2008 au avut încasări de peste 8,5 miliarde de dolari doar în Statele Unite, potrivit cifrelor publicate de site-ul specializat Box Office Mojo, scrie Agerpres.

 

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Oana Moraru, la lansarea candidaturii lui Vlad Voiculescu la Primăria București: Am un vis, să putem să finanțam școli private care să poată lua, ajutați poate de primărie, clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care jumătate cu burse

“Am așa un vis: să putem să finanțam niște școli private care să poată lua, ajutați poate de primărie, niște clădiri care să acomodeze 500-600 de copii, din care 300,…
Vezi articolul

Turcan: În România s-au cheltuit bani enormi pe tot felul de cursuri de formare profesională, de reconversie profesională, care, de fapt, s-au dus în buzunarele unora şi beneficiarii nu s-au ales cu mare lucru

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că printre marile probleme ale mediului de afaceri se numără nu fiscalitatea, ci lipsa forţei calificate de muncă şi birocraţia. Ea reclamă că în Româna…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Costul standard per elev pentru creșterile salariale se majorează cu 13,5% în 2020, cea mai mică creștere din ultimii 4 ani. Costul pentru pregătirea profesorilor, evaluări și dotări crește cu doar 17 lei și e de 15 ori mai mic – proiect

Costul standard per elev va fi 6.111 lei în anul 2020, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere de Ministerul Educației. Suma reprezintă majorarea costului din anul…
Vezi articolul