Regulile pentru after school rămân aceleași din vară, anunță ministrul Educației, deși contrazic măsurile de limitare a interacțiunii grupurilor de elevi

2.248 de vizualizări
Învățământul primar
Foto: Pexels.com
Regulile pentru after school rămân aceleași din vară, anunță ministrul Educației la Digi24.  “Există ghidurile, am experimentat acest lucru, nu au fost cazuri de îmbolnăvire”, a declarat Monica Anisie. Anunțul vine în contradicție cu măsurile de limitare a interacțiunii grupurilor de elevi luate pentru școli, unde colectivele din diferite clase nu au voie să interacționeze.

Întrebată dacă există reguli speciale pentru after school, locul în care copiii din mai multe școli se întâlnesc după-amiază, după cursuri, ministrul educației a spus că deja sunt în vigoare aceste reguli, din vară.

“Noi deja avem aceste reguli, din vară. Știți că am deschis grădinițele de vară, am deschis și activitățile în cadrul after school-urilor, există ghidurile, am experimentat acest lucru, nu au fost cazuri de îmbolnăvire.

Chiar pot să spun că în cazul grădinițelor de vară au fost respectate toate măsurile impuse de ghidurile pe care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății le-a transmis.

Să sperăm că și activitatea didactică ceva începe în data de 14 septembrie se va desfășura foarte bine și acolo” a declarat Anisie.

Foto: pexels.com


3 comments
  1. Buna seara, am si eu o intrebare care poate parea stupida. Conform contractului de munca, profesorii sunt obligati sa munceasca 8 ore pe zi. Avand in vedere ca este o situatie speciala, ca timp de 3, 4 luni nu au performat la standarde, ar fi asa groaznic sa predea 8 ore pe zi? In acest fel, ar fi posibila impartirea claselor in 2, mai multe schimburi pe zi. Ar fi un mic efort pentru un an scolar.

    1. Sigur ca ar putea face un “mic efort” :). Numai ca 8 ore de munca / zi nu inseamna numai predare. La 8 ore de predare mai adaugati inca vreo 4 de planificare, proiectare, concepere materiale, hartogaraie etc. si o sa lucreze vreo 12 ore. Mai puneti si sedinte, consilii, ferestre, poate mentorat, poate o inspectie, poate un curs etc. si se mai aduna o ora, doua /zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proteste generale în Franța joi, 19 ianuarie, față de reforma pensiilor. 70% din profesorii de școală primară vor fi în grevă, se așteaptă sindicatele / Guvernul vrea să crească vârsta legală de pensionare de la 62 de ani la 64

Proteste masive în Franța, față de reforma pensiilor, joi, 19 ianuarie. 70% din profesorii de școală primară vor fi în grevă, susțin reprezentanții celui mai mare sindicat al profesorilor de…
Vezi articolul

Examene la colegii după Evaluarea Națională, care devine obligatorie pentru toți elevii, din 2024, limba română – probă distinctă la bacalaureat din 2027, anunță Sorin Cîmpeanu după discuții cu sindicatele / Decizii și pentru filiera liceelor, palatele și cluburile copiilor, elevii cu cerințe educaționale speciale

“Posibilitatea legală a organizării concursului propriu de admitere la nivel de colegiu (nu numai la nivelul colegiilor naționale), cu condiția ca această admitere să fie organizată imediat după susținerea examenului…
Vezi articolul

Școala trebuie să fie împănată cu elemente digitale, cu ecrane, cu senzori, cu echipamente conectate care să o facă atractivă. Prin școala inteligentă îi putem face pe elevii noștri mult mai atenți și mai interesați de conținutul pe care urmează să-l oferim acolo – Mihnea Rădulescu, director într-o companie de telecomunicații

Copiii noștri trăiesc într-un mediu digital. (…) Prin școala digitală sau școala inteligentă îi putem face pe elevii noștri mult mai atenți și mult mai interesați de conținutul pe care…
Vezi articolul