Regulile pentru after school rămân aceleași din vară, anunță ministrul Educației, deși contrazic măsurile de limitare a interacțiunii grupurilor de elevi

2.271 de vizualizări
Învățământul primar
Foto: Pexels.com
Regulile pentru after school rămân aceleași din vară, anunță ministrul Educației la Digi24.  “Există ghidurile, am experimentat acest lucru, nu au fost cazuri de îmbolnăvire”, a declarat Monica Anisie. Anunțul vine în contradicție cu măsurile de limitare a interacțiunii grupurilor de elevi luate pentru școli, unde colectivele din diferite clase nu au voie să interacționeze.

Întrebată dacă există reguli speciale pentru after school, locul în care copiii din mai multe școli se întâlnesc după-amiază, după cursuri, ministrul educației a spus că deja sunt în vigoare aceste reguli, din vară.

“Noi deja avem aceste reguli, din vară. Știți că am deschis grădinițele de vară, am deschis și activitățile în cadrul after school-urilor, există ghidurile, am experimentat acest lucru, nu au fost cazuri de îmbolnăvire.

Chiar pot să spun că în cazul grădinițelor de vară au fost respectate toate măsurile impuse de ghidurile pe care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății le-a transmis.

Să sperăm că și activitatea didactică ceva începe în data de 14 septembrie se va desfășura foarte bine și acolo” a declarat Anisie.

Foto: pexels.com


3 comments
  1. Buna seara, am si eu o intrebare care poate parea stupida. Conform contractului de munca, profesorii sunt obligati sa munceasca 8 ore pe zi. Avand in vedere ca este o situatie speciala, ca timp de 3, 4 luni nu au performat la standarde, ar fi asa groaznic sa predea 8 ore pe zi? In acest fel, ar fi posibila impartirea claselor in 2, mai multe schimburi pe zi. Ar fi un mic efort pentru un an scolar.

    1. Sigur ca ar putea face un “mic efort” :). Numai ca 8 ore de munca / zi nu inseamna numai predare. La 8 ore de predare mai adaugati inca vreo 4 de planificare, proiectare, concepere materiale, hartogaraie etc. si o sa lucreze vreo 12 ore. Mai puneti si sedinte, consilii, ferestre, poate mentorat, poate o inspectie, poate un curs etc. si se mai aduna o ora, doua /zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul completează cu aproape 100 de milioane de lei finanțarea pentru Programul „Masă sănătoasă” în 2024, cu mai puțin de 2 luni înainte de sfârșitul cursurilor în actualul an școlar / De suplimentare ar urma să beneficieze circa 62.000 de elevi

Un proiect de hotărâre aflat, marți, pe masa ședinței de guvern alocă 97 de milioane de lei pentru finanțarea Programului național „Masă sănătoasă”, pentru anul 2024, în completarea celor aproximativ…
Vezi articolul

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre revenirea la școală în format fizic a tuturor elevilor: „Ar trebui ca pandemia să fie foarte bine controlată și incidența să fie extrem de redusă, ceea ce nu cred să se întâmple în două săptămâni”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri seara, la TVR, că revenirea la cursuri în format fizic a tuturor elevilor s-ar putea face doar dacă pandemia este „foarte controlată” și…
Vezi articolul