Regulile pentru after school rămân aceleași din vară, anunță ministrul Educației, deși contrazic măsurile de limitare a interacțiunii grupurilor de elevi

2.162 de vizualizări
Sursa: pexels.com
Regulile pentru after school rămân aceleași din vară, anunță ministrul Educației la Digi24.  “Există ghidurile, am experimentat acest lucru, nu au fost cazuri de îmbolnăvire”, a declarat Monica Anisie. Anunțul vine în contradicție cu măsurile de limitare a interacțiunii grupurilor de elevi luate pentru școli, unde colectivele din diferite clase nu au voie să interacționeze.

Întrebată dacă există reguli speciale pentru after school, locul în care copiii din mai multe școli se întâlnesc după-amiază, după cursuri, ministrul educației a spus că deja sunt în vigoare aceste reguli, din vară.

“Noi deja avem aceste reguli, din vară. Știți că am deschis grădinițele de vară, am deschis și activitățile în cadrul after school-urilor, există ghidurile, am experimentat acest lucru, nu au fost cazuri de îmbolnăvire.

Chiar pot să spun că în cazul grădinițelor de vară au fost respectate toate măsurile impuse de ghidurile pe care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății le-a transmis.

Să sperăm că și activitatea didactică ceva începe în data de 14 septembrie se va desfășura foarte bine și acolo” a declarat Anisie.

Foto: pexels.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii
  1. Buna seara, am si eu o intrebare care poate parea stupida. Conform contractului de munca, profesorii sunt obligati sa munceasca 8 ore pe zi. Avand in vedere ca este o situatie speciala, ca timp de 3, 4 luni nu au performat la standarde, ar fi asa groaznic sa predea 8 ore pe zi? In acest fel, ar fi posibila impartirea claselor in 2, mai multe schimburi pe zi. Ar fi un mic efort pentru un an scolar.

    1. Sigur ca ar putea face un “mic efort” :). Numai ca 8 ore de munca / zi nu inseamna numai predare. La 8 ore de predare mai adaugati inca vreo 4 de planificare, proiectare, concepere materiale, hartogaraie etc. si o sa lucreze vreo 12 ore. Mai puneti si sedinte, consilii, ferestre, poate mentorat, poate o inspectie, poate un curs etc. si se mai aduna o ora, doua /zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Tătaru, despre normele propuse pentru reluarea școlii: Devin funcționale în măsura în care proiectul legislativ trece de Parlament cât mai repede / “Orice sugestie e binevenită”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri, că orice sugestie este ‘binevenită’ privind proiectul normelor de instituire de măsuri sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ în perioada pandemiei…
Vezi articolul