Repartiția la Rezidențiat 2024 în timp real: poziția la care s-a ajuns, locurile și posturile disponibile / UPDATE: După prima zi, la Medicină au rămas neocupate 3.045 locuri și posturi

24.161 de vizualizări
Repartiția la Rezidențiat 2024 / Foto: captura https://repartitie.ms.ro/
Ministerul Sănătății a pus la dispoziția candidaților care au promovat concursul de Rezidențiat 2024 pagina web repartitie.ms.ro unde pot afla în timp real poziția la care s-a ajuns în timpul repartiției, locurile și posturile rămase disponibile. UPDATE: La finalul primei zile de repartiție, 27 noiembrie, erau disponibile 3.045 de locuri și posturi pentru domeniul Medicină. Vezi lista publicată de Ministerul Sănătății în articol.
  • Amintim că în 2023 au rămas neocupate 194 de locuri și 3 posturi, cele mai multe fiind pe specialitățile de chirurgie generală, medicină de familie și medicină de urgență, după repartiția candidaților care au promovat concursul de Rezidențiat.

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire se face în zilele de 27, 28 și 29 noiembrie 2024 prin teleconferinţă. 

Candidaţii se vor putea prezenta în oricare dintre centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. –  Lista locațiilor în care se organizează repartiția.

Situația locurilor și a posturilor neocupate după prima zi de repartiție pentru Domeniul Medicină, publicată de Ministerul Sănătății
Desfășurarea repartiției la Rezidențiat 2024 în timp real

Repartiția la Rezidențiat începe la ora 9:00 cu domeniul medicină dentară. „Pentru informarea candidaților cu privire la desfășurarea repartiției, se pot accesa link-urile de mai jos:

Candidații pot afla domeniul și poziția la care s-a ajuns în procesul de repartiție, precum și locurile / posturile rămase disponibile. Paginile sunt actualizate la 30 de secunde

Candidații sunt rugați să se prezinte la locație cu maxim 1 oră înainte de ora estimată pentru a alege loc/post.

În perioada 26.11.2024 – 27.11.2024 ora 8:45 se vor face teste de funcționare”, anunță Ministerul Sănătății.

Repartiția candidaților care au promovat examenul de Rezidențiat 2024 se desfășoară după următorul program:

  • miercuri, 27 noiembrie 2024 – în intervalul 9:00 – 12:00 – domeniul medicină dentară
  • miercuri, 27 noiembrie 2024 – în intervalul 12:30 – 14:30 – domeniul farmacie
  • miercuri, 27 noiembrie 2024 – în intervalul 15:00 – 21:00 – domeniul medicină
  • joi, 28 noiembrie 2024 – în intervalul orar 9:00 – 21:00 – continuare domeniul medicină
  • vineri, 29 noiembrie 2024 – începând cu ora 9:00 – continuare domeniul medicină
Concursul de Rezidențiat 2024 din 17 noiembrie, în cifre:

S-au înscris la Rezidențiat 10.575 de candidați pentru 4.961 de locuri și 237 de posturi scoase la concurs de Ministerul Sănătății.

  • La Medicină au promovat 4.811 de candidați și sunt disponibile 4082 de locuri. Aceștia au obținut peste 562 de puncte, punctajul minim de promovare. Punctajul maxim pentru medicina a fost 937 de puncte. Sunt disponibile 4082 de locuri.
  • La Medicină Dentară au promovat 1.622 de candidați și sunt disponibile 534 de locuri. Punctajul minim de promovare a fost 552, iar cel maxim 921 de puncte.
  • La Farmacie au promovat 1.696 de candidați și sunt disponibile 345 de locuri. Punctajul minim de promovare a fost 530 și cel maxim 884 de puncte. 345 de locuri

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Informații utile pentru buna desfășurare a procesului de alegere a locurilor și posturilor scoase la concurs la Rezidențiat 2024 
  • „Candidații sau împuterniciții acestora sunt rugați să aibă asupra lor un act de identitate în termen de valabilitate; împuterniciții vor avea asupra lor și procura notarială.
  • Candidații sunt rugați să respecte cu strictețe TOATE regulile și circuitele create de organizatori pentru accesul în sala în care se organizează repartiția – NU poate fi depășită capacitatea sălii și va fi respectată distanțarea impusă de organizatori !
  • Accesul în sala în care se organizează repartiția se va face în ordinea clasificării finale. Pe măsură ce candidații au ales, părăsesc sala pe traseul indicat de organizatori pentru a permite accesul următorilor candidați.
  • Însoțitorii candidaților NU au voie să intre în sala de repartiție.
  • Însoțitorii sunt rugați să respecte cu strictețe indicațiile date de organizatori / personalul de supraveghere.
  • Pentru evitarea aglomerației în zona locației de repartiție, candidații sunt rugați să se prezinte la locație cu aproximativ 1 oră înainte de ora estimată pentru a alege loc/post.
  • Pentru informarea candidaților Ministerul Sănătății va pune la dispoziția acestora în zilele repartiției un site web public pe care pot urmări evoluția repartiției, cu actualizare în fiecare minut.”
Citeşte şi:
Rezultate Rezidențiat 2024. Ministerul Sănătății a publicat clasificarea finală a candidaților pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie
LISTĂ Aproape 5.000 de locuri scoase la concurs pentru Rezidențiat 2024 la Medicină, Farmacie și Medicină dentară / Sunt 237 de posturi libere în spitale pentru viitorii medici

5 comments
  1. La Medicină sunt disponibile 4.082 de locuri, pentru 4.811 de candidați care au promovat concursul din totalul de 6.243 de oameni care au fost la examen.
    După repartiție o să fie cu 2.161 mai mulți șomeri cu diplomă de doctor medic in România.

  2. Medicii stomatologi nu au prins locuri la rezidentiat cu 696 puncte. Nu prea este dreptate. Medicii generaliști iau rezidențiat 562 de puncte și mai rămân locuri.

  3. ce se gândește ministerul sănătății pentru absolvenții de medicina care nu au acumulat 60% ? absolvenți de medicina șomeri într-o țară sever deficitară de medici?? nu există posturi de “medici cu competențe limitate” nicăieri, nu e de mirare că România tinde spre extrema dreaptă în cazurile astea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Proiectele legilor Educației, criticate extrem de dur de un grup de cercetători, profesori și autori, într-o dezbatere online: „Soluția pragmatică este ca aceste proiecte să fie anulate rapid și refăcute în condiții decente” – universitarul Ciprian Mihali

Cele două proiecte de legi ale Educației sunt aspru criticate de către un grup de cadre didactice, cercetători și autori într-o dezbatere online din seria Cafeneaua filosofică, transmisă la sfârșitul…
Vezi articolul

OFICIAL Comisia pentru curriculum din școli. Propunerea unor activități remediale și consilierea profesorilor în procesul de elaborare a planificării și proiectării didactice sunt atribuții ale acestei comisii, potrivit ROFUIP 2024 / Lista completă a atribuțiilor

Consilierea profesorilor în procesul de elaborare a planificării și proiectării didactice și analizarea periodică a performanţelor şcolare ale beneficiarilor primari și propunerea, după caz, a unor activități remediale sunt atribuții…
Vezi articolul

Ligia Deca: Profesorii trebuie să-și regleze volumul de teme în funcție de încărcarea elevilor din acea săptămână, să existe comunicare în cancelarie. Această comunicare trebuie supervizată de directorii de școli / Ne propunem să facem un manual al profesorului

Ministra Educației, Ligia Deca, spune că profesorii ar trebui să comunice între ei în cancelarie pentru a regla nivelul temelor și pentru a nu încărca prea mult elevii. “Este normal…
Vezi articolul