Reprezentanții studenților cer autorităților române să sprijine studenții și profesorii refugiați din Ucraina și să le ofere programe și acces la învățământul superior românesc. ANOSR cheamă tinerii în fața ambasadei Ucrainei, joi seara, în semn de solidaritate

1.477 de vizualizări
Horia Onița, ANOSR / Foto: INQUAM Photos – George Călin
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) solicită autorităților române să sprijine studenții și cadrele didactice care vor fi grav afectați de războiul din Ucraina și să le acorde refugiu în România, oferind programe și resurse prin care aceștia să acceseze învățământul superior românesc, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanților studenților. ANOSR a mai anunțat și o adunare, joi seară de la 18:00, în fața ambasadei Ucrainei din București pentru a transmite un mesaj de susținere și de pace.

Mai jos, comunicatul integral al ANOSR:

„Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este solidară cu studenții din Ucraina și condamnă ferm actele de război intolerabile și catastrofice pe care Rusia le desfășoară chiar în aceste momente pe întreg teritoriul ucrainean. ANOSR solicită autorităților române să sprijine cu celeritate studenții și cadrele didactice care vor fi grav afectați de războiul din Ucraina și trebuie să poată găsi refugiu și în România, oferind programe și resurse prin care aceștia să acceseze învățământul superior românesc.

Suntem alături și susținem demersurile UAS (federația studenților din Ucraina), iar astăzi, de la ora 18, alături de mai multe organizații ale societății civile, vom participa la o manifestație de solidaritate în fața Ambasadei Ucrainei în București.”

ANOSR a chemat tinerii joi seară, „de la ora 18:00, în fața Ambasadei Ucrainei pentru a transmite un mesaj de susținere și de pace deopotrivă: nu vrem război în Europa, vrem ca Rusia să își retragă forțele armate din Ucraina. E momentul să fim solidari cu vecinii noștri și să ne gândim cum îi putem ajuta! Sancțiunile pe care Uniunea Europeană și întreaga comunitate internațională trebuie să demonstreze angajamentul real de a răspunde abuzurilor incomensurabile din partea Rusiei”.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, sub pretextul apărării separatiștilor din Donbas. Populația pleacă masiv din țară, sunt cozi imense în Kiev, iar panica domină atmosfera din Ucraina. Președintele SUA, Joe Biden a anunțat noi sancțiuni, iar UE, prin vocea președinților Comisiei și Consiliului European, a transmis că își va coordona condamnarea Rusiei cu NATO și G7. Ministrul de Externe ucrainean anunță ”o invazie la scară largă, un război de agresiune”. Mai multe puncte strategice din Ucraina sunt atacate, inclusiv capitala Kiev. Ultimele informații despre războiul din Ucraina le puteți urmări pe G4Media.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, câștigă la Înalta Curte / Instanța obligă Ministerul Educației să ia act de renunțarea la titlul de doctor obținut în urma unei teze plagiate parțial / În complet, și judecătoarea Alina Ghica, al cărei consilier personal a fost Bogdan Licu

Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, a avut câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța supremă i-a dat dreptate și a obligat Ministerul Educației să ia act…
Vezi articolul

Eliminarea “celebrelor panouri de plexiglas” din clase, anunțată cu titlu de exemplu în regulile valabile din 8 februarie de ministrul Educației: “Mai mult încurcă decât ajută / Atâta vreme cât lucrăm în clase cu efective întregi va trebui să modificăm o serie de condiţii”

Eliminarea “celebrelor panouri de plexiglas” din clase a fost anunțată marți de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu titlu de exemplu de măsură care ar putea fi în pachetul de noi…
Vezi articolul