Rețeaua Universităților de la Marea Neagră condamnă ferm agresiunea militară din Ucraina și își exprimă solidaritatea cu comunitatea academică din această țară

76 de vizualizări
Foto: 242241669 © Kontakt5956 | Dreamstime.com
Evoluția situației din Ucraina pune în pericol și viețile colegilor și studenților din universitățile ucrainene, atrag atenția membrii Rețelei Universităților de la Marea Neagră, care au semnat o scrisoare în acest sens.
  • În semn de solidaritate cu universitățile din Ucraina, cu comunitatea academică și studenții din această țară, care se confruntă cu consecințele dramatice ale unei agresiuni militare, a fost formulată o scrisoare de solidaritate semnată de membrii Troicii Prezidențiale a Rețelei Universităților de la Marea Neagră (RUMN), respectiv dna Prof. Karin Markides, Președinte în Exercițiu al RUMN, Prof. Pericles Mitkas, Președinte RUMN pentru mandatul 2018-2020 și Prof. Marian Preda, Președinte RUMN pentru mandatul 2022-2024.
  • Scrisoarea a fost distribuită către Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), Asociația Universităților Europene, Organizația Națiunilor Unite, UNESCO, misiunile diplomatice acreditate în țara noastră, Consiliul Europei și Parlamentul European.

În textul scrisorii, semnatarii își exprimă profunda preocupare cu privire la evoluția situației din Ucraina care pune în pericol și viețile colegilor și studenților din universități.

Redăm mai jos, textul scrisorii:

„Ne exprimăm solidaritatea cu comunitatea academică din Ucraina în aceste momente dificile, cu profesorii, studenții și personalul din universități și cu toți cetățenii acestei țări care se află în pericol.

Condamnăm ferm agresiunea militară și facem apel la încetarea imediată a ostilităților și întreprinderea tuturor acțiunilor necesare pentru a restaura un dialog pașnic în regiune.

În aceste zile, mai mult ca oricând, trebuie să identificăm ceea ce avem în comun și nu ceea ce ne desparte.

Dialogul, respectul reciproc și colaborarea reprezintă valorile esențiale pentru restabilirea păcii în regiunea noastră.”

Armata rusă a bombardat Universitatea Forțelor Aeriene Ivan Kozhedub din Harkov, orașul ucrainean care de la începutul săptămânii este ținta unor lovituri constante, potrivit platformei ucrainene Ukrinform, care citează Armata ucraineană.

Amintim, armata rusă a bombardat marți noapte Universitatea Forțelor Aeriene Ivan Kozhedub din Harkov, orașul ucrainean care de la începutul săptămânii este ținta unor lovituri constante, potrivit platformei ucrainene Ukrinform, care citează Armata ucraineană.

Foto: 242241669 © Kontakt5956 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Modificări la structura subiectelor de la olimpiada de franceză 2024, transmise de Ministerul Educației direct profesorilor organizatori din județe. Exercițiile de gramatică, de o treime din punctaj, sunt înlocuite cu un singur item de tip „completează spațiile goale”, cu variante de răspuns

Subiectul de 3 puncte unde elevii participanți la Olimpiada Națională de Limba franceză (ONLF) aveau de rezolvat mai multe exerciții de limbă (gramatică) va fi înlocuit cu un singur text…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

În prea puține școli există cultura colaborării în cancelarie, a schimbului de practici și de experiențe între colegii de aceeași disciplină. Le lispsește un mediu sănătos de înțelegere, de sprijin, de încredere – Cosmin Chiriță, manager de proiect Merito

Școala și sistemul nu încurajează suficient colaborarea între profesori, discuțiile de la egal la egal între aceștia și educația de calitate care ar fi generată de o asemenea colaborare. Acestea…
Vezi articolul

EXCLUSIV Un judecător promovat de liberali în funcții guvernamentale a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă / Dacă decizia va fi menținută, nu mai există un caz Ciucă pe masa instituției care verifică plagiatele

Încă un scut în analiza suspiciunilor de plagiat din teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, președintele PNL: la cererea acestuia, un complet al Curții de Apel București a anulat…
Vezi articolul