Rezolvarea subiectelor de la Matematică, Evaluarea Națională 2020, realizată de profesorul Sorin Borodi

68.192 de vizualizări
Subiectele de la proba scrisă de Matematică a examenului de Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a au fost rezolvate pentru Edupedu.ro de profesorul de matematică Sorin Borodi.

Proba scrisă la Matematică este ultima pentru majoritatea bsolvenților care susțin în acest an Evaluarea Națională, cu excepția celor circa 11 mii de elevi care joi au și proba de Limba și literatura maternă. Absolvenții claselor a VIII-a au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele la matematică.

Amintim că din programa de examen a fost eliminată anul acesta materia de pe semestrul al II-lea, deși școlile au fost închise pe 11 martie, după ce elevii parcurseseră 2 luni din acest semestru.

Citește aici analiza gradului de dificultate al subiectelor de la Matematică, Evaluarea Națională, făcută de profesorul Sorin Borodi.

Iată cum se rezolvau subiectele:

 

Baremul de notare va fi publicat de Edupedu.ro la ora 15:00, când Ministerul Educației îl va posta pe site.

Foto:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministerul Educaţiei, despre cei 3.456 de elevi din clasa a VIII-a apăruţi în “sistem” între Simulare şi Evaluarea Naţională: “Datele pe care le prezintă MEN sunt de la directorii şcolilor”

Aplicaţia informatică a Ministerului Educaţiei afişa pe 28 iunie 2019 un număr de elevi înscrişi în clasa a VIII-a cu 3.456 mai mare decât cel care figura în aceeaşi aplicaţie…
Vezi articolul