Subiectele de la matematică, Evaluarea Națională 2020: Vezi subiectele pe care le-au avut de rezolvat absolvenții claselor a VIII-a

281.913 vizualizări
Subiectele de la examenul de matematică din această dimineață pot fi văzute integral, în cadrul articolului. Absolvenții claselor a VIII-a au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele la matematică. Amintim că din programa de examen a fost eliminată anul acesta materia de pe semestrul al II-lea, deși școlile au fost închise pe 11 martie, după ce elevii parcurseseră 2 luni din acest semestru.
  • Primele rezultate de la Evaluarea Națională 2020 se afișează pe 22 iunie, după care urmează contestațiile.

Examenul la matematica din cadrul Evaluării Naționale 2020 a început la ora 9:00, când în care în fiecare sală de clasă s-au deschis plicurile sigilate cu subiectele multiplicate. Elevii au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele.

Subiectele de la Matematică – Evaluarea Națională 17 iunie 2020:

 

 

Subiectele de la Evaluarea Națională 2020 sunt concepute de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educației din subordinea sa. Potrivit regulilor de examen, subiectele trebuie să fie în strictă concordanță cu programele pentru Evaluarea Națională, programe care au fost refăcute și care nu includ materia din semestrul al II-lea al clasei a VIII-a. Subiectele trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate și să permită rezolvarea în 120 de minute.

Baremul de evaluare și de notare pentru fiecare subiect de examen este elaborat tot de CNPEE; baremele se publică pe edu.ro după desfășurarea fiecărui examen.

Compară cu subiectele de anul trecut:
Descarcă de aici, în forma .pdf, Subiectele de la Matematică – Evaluarea Națională 2019
Calendar Evaluarea Națională 2020:
2-5 iunie 2020 Înscrierea la evaluarea națională
15 iunie 2020 Limba și literatura română – probă scrisă
17 iunie 2020 Matematica – probă scrisă
18 iunie 2020 Limba și literatura maternă – probă scrisă
22 iunie 2020 (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
22 iunie (ora 16:00-ora 19:00) – 23 iunie (ora 8:00-ora 12:00) Depunerea contestațiilor
23-26 iunie 2020 Soluționarea contestațiilor
27 iunie 2020 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Calendarul sesiunilor speciale de BAC și Evaluare Națională 2020:
Citește și:

 


4 comments
  1. Dupa cum am prezis, ati inceput cu bataia asa de joc de a sustine examenele in aceste conditii si ati dus o pana la capat :))) toate vorbele dulci care ne faceau sa fim linistiti ai nu au fost decat minciuni, pentru ca azi ne trezim la un examen cu un nivel chiar destul de ridicat. Nici macar nu se vede ca ati modificat subiectele dupa situatia in care suntem, nu ati luat in considerare absolut deloc faptul ca de 3 luni elevii au invatat singuri :)))) dar ce e trist este ca toate acestea au fost de asteptat de la un asemenea ministru :))
    de o mie de ori, rusine

  2. Cam greluță partea de geometrie. Mă refer la 1 b) și 2 c).
    Și o spune cineva care a luat 10 la matematică în BAC și la EN.
    Mi se pare un pic absurd să le dai lucruri dificile, având în vedere că nu au fost 3 luni la școală…

    Pe lângă asta, toți știm că demonstrațiile astea de geometrie nu te ajută mai deloc, nici în liceu, nici în viața reală. Poate doar dacă te faci arhitect sau matematician… În rest, să demonstrezi congruența nu te ajută la aproape nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modele de teste la Matematică pentru Evaluarea Națională 2024, publicate de Inspectoratul Școlar Sibiu. Subiectele propuse elevilor de clasa a VIII-a pentru luna ianuarie și baremele – descarcă

Modelul de subiect la Matematică pentru Evaluarea Națională 2024 propus elevilor de clasa a VIII-a din Sibiu spre rezolvare în luna ianuarie de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a fost…
Vezi articolul

Consecințe pentru profesorii-evaluatori care „au greșit flagrant” în corectarea lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Cîmpeanu: Să nu mai corecteze vreodată sau cel puțin să nu mai corecteze până când nu dovedesc că vor putea să facă evaluări corecte

Profesorii-evaluatori de la Bacalaureat sau Evaluarea Națională care „au greșit flagrant” în corectarea lucrărilor candidaților cu diferențe uriașe de punctaj ar putea „să nu mai corecteze vreodată” lucrări sau „cel…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2019 – Regulile de la examenul de Limba română: la ce oră să fie elevii în săli, cu ce culoare au voie să scrie, cum își corectează greșelile și ce se întâmplă cu elevii care copiază

Evaluarea Națională 2019 începe marți, cu examenul de Limba și literatura română susținut de absolvenții de clasa a VIII-a. Elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la ora…
Vezi articolul

Sorin Ion, secretar de stat, despre profesorii corectori de la examenele naționale: Am recomandat folosirea, cu precădere, de evaluatori care au parcurs cursul CNPEE. Avem câteva mii de absolvenți. La vară va fi și mai pregnant

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a spus că la simulările pentru examenele naționale ministerul a recomandat să fie folosiți “cu precădere” evaluatori care au fost instruiți în…
Vezi articolul