Baremul pentru Limba și literatura română a fost publicat de Ministerul Educației. Vezi răspunsurile corecte de la primul examen din Evaluarea Națională 2020

55.146 de vizualizări
Foto: INQUAM Octav Ganea
Baremul de evaluare și notare a lucrărilor elevilor la Limba și literatura română a fost publicat de Ministerul Educației. Pe baza baremului de mai jos, profesorii evaluatori vor pune notele la Evaluarea Națională 2020. Amintim că astăzi, 15 iunie 2020, absolvenții de clasa a VIII-a au susținut examenul de Limba și literatura română. A fost prima probă organizată în condițiile de securitate sanitară impuse în contextul pandemiei COVID-19.

Subiectele de la Limba și literatura română au fost calificate drept ușoare de profesorii contactați de Edupedu.ro. Amintim că Ministerul Educației a eliminat din programa de examen temele pe care elevii le-au studiat în semestrul al II-lea.

Descarcă baremul de la Limba și literatura română – Evaluarea Națională 15 iunie 2020:
Baremul de la Limba romana – Evaluarea Nationala 2020 / Foto: subiecte.edu.ro
Baremul de la Limba romana – Evaluarea Nationala 2020 / Foto: subiecte.edu.ro

Elevii de clasa a VIII-a nu au mai mers fizic la școală de pe 11 martie 2020 – când toate școlile s-au închis pentru a limita răspândirea COVID-19 – și până pe 2 iunie. În perioada 2-12 iunie, 70% dintre elevii de clasa a VIII-a au revenit în școli, pentru a se pregăti pentru Evaluarea Națională, potrivit datelor anunțate de ministrul Monica Anisie.

Foto: INQUAM Octav Ganea

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like