Participarea la prima probă scrisă – Evaluarea Națională: 161 de mii de elevi prezenți, peste 11.000 absenți / Un singur candidat cu temperatură peste maximul admis, 3 candidați eliminați

2.536 de vizualizări
La proba scrisă de Limbă și literatură română, prima probă scrisă a Evaluării Naționale au fost prezenți luni, în întreaga țară, 161.038 de candidați, potrivit bilanțului oficial. Un comunicat de presă arată că iar 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen: dintre aceștia, 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați/carantinați.

Potrivit comunicatului:

  • Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială, din data de 29 iunie. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3(trei) candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu).

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.


3 comments
  1. Adica credeti ca avem motive de bucurie pentru ca nu se respecta ordinele si restrictiile stabilite in vederea desfasurarii examenelor in conditii de securitate a sanatatii … si apoi aveti pretentia ca directorii sa nu fie numiti politic sau pe orice alt criteriu cu exceptia celui profesional?

    Ce fel de popor am ajuns, sa credem ca ni se face dreptate printr-o nedreptate si sa nu ne mai fie nici macar rusine cand intoarcem capul in fata unei nereguli.

  2. Daca nu avea branula ar fi trecut cu brio testul temperaturii. Triajul a fost o treaba facuta ca la carte, romaneste. Imagineaza-ti ce triaj se putea face in aproximativ 30 de minute la peste 120 de copii. Distantare …. copiii erau in fata scolii fara masti unul langa altul, la fel si parintii. Cu siguranta MEC va comunica ca nu a existat nicio infectare pe perioada examenelor si vor gasi mijloace prin care sa musamalizeze acest fel de informatii.

  3. Ne bucurăm că termometrele au fost ,, prietenoase” cu elevii și cei din minister îndeajuns de prudenți încât să evite un scandal despre discriminare. Așteptăm cu răbdare să vedem cum vor evita și celelalte probleme ale discriminării din anumite colegii foarte importante din București, urându-le înțelepciune șau, măcar, îndeajuns de multă viclenie, încât să simuleze înțelepciunea…Adică, le dorim să creeze un ,,scenariu” cu o oarecare valoare socială, fără greșeli de exprimare și fără directori de școli numiți politic, în rol principal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ioan Aurel Pop – întoarcere de 180 de grade în privința lui Paulescu: „Nu va avea loc în acest an, la Academia Română sau sub egida Academiei, nicio conferință despre descoperirea insulinei”

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a revenit asupra poziției sale în privința savantului Nicolae Paulescu, în onoarea căruia urma să se organizeze la București o conferință dedicată centenarului descoperirii…
Vezi articolul