Participarea la prima probă scrisă – Evaluarea Națională: 161 de mii de elevi prezenți, peste 11.000 absenți / Un singur candidat cu temperatură peste maximul admis, 3 candidați eliminați

2.433 de vizualizări
La proba scrisă de Limbă și literatură română, prima probă scrisă a Evaluării Naționale au fost prezenți luni, în întreaga țară, 161.038 de candidați, potrivit bilanțului oficial. Un comunicat de presă arată că iar 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen: dintre aceștia, 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați/carantinați.

Potrivit comunicatului:

  • Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială, din data de 29 iunie. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3(trei) candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu).

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii
  1. Adica credeti ca avem motive de bucurie pentru ca nu se respecta ordinele si restrictiile stabilite in vederea desfasurarii examenelor in conditii de securitate a sanatatii … si apoi aveti pretentia ca directorii sa nu fie numiti politic sau pe orice alt criteriu cu exceptia celui profesional?

    Ce fel de popor am ajuns, sa credem ca ni se face dreptate printr-o nedreptate si sa nu ne mai fie nici macar rusine cand intoarcem capul in fata unei nereguli.

  2. Daca nu avea branula ar fi trecut cu brio testul temperaturii. Triajul a fost o treaba facuta ca la carte, romaneste. Imagineaza-ti ce triaj se putea face in aproximativ 30 de minute la peste 120 de copii. Distantare …. copiii erau in fata scolii fara masti unul langa altul, la fel si parintii. Cu siguranta MEC va comunica ca nu a existat nicio infectare pe perioada examenelor si vor gasi mijloace prin care sa musamalizeze acest fel de informatii.

  3. Ne bucurăm că termometrele au fost ,, prietenoase” cu elevii și cei din minister îndeajuns de prudenți încât să evite un scandal despre discriminare. Așteptăm cu răbdare să vedem cum vor evita și celelalte probleme ale discriminării din anumite colegii foarte importante din București, urându-le înțelepciune șau, măcar, îndeajuns de multă viclenie, încât să simuleze înțelepciunea…Adică, le dorim să creeze un ,,scenariu” cu o oarecare valoare socială, fără greșeli de exprimare și fără directori de școli numiți politic, în rol principal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Judecătorul Cristi Danileț, despre grilele la BAC inspirate din examenele magistraților: Am distrus justiția cu întrebările grilă, iar acum la liceu? Ferească cerul!

Subiectele de examen tip grilă au “transformat candidații la INM în niște memoratori de manuale și legi și îmbulinatori de răspunsuri”. Avertismentul a fost lansat de judecătorul Cristi Danileț, după…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Comisia de tăiat hârtii propune eliminarea comisiei metodice, a proceselor verbale, a portofoliului dirigintelui, a rapoartelor despre situația socială și despre programele de sprijin

,,Comisia de tăiat hârtii” de la ministerul Educației a făcut publice câteva dintre propunerile de debirocratizare conținute în primul raport, măsuri ce „ce au în vedere eficientizarea procesului de predare…
Vezi articolul