Rezultate admitere liceu 2022. Top 50 de specializări pe țară / Colegiul Național „Sfântul Sava” din București este pe primul loc la media de admitere pentru Matematică-Informatică cu clasa de engleză bilingv

41.911 vizualizări
Foto: © Udra11 | Dreamstime.com
Colegiul Național „Sfântul Sava” din București rămâne și anul acesta pe primul loc la media de admitere la profilul Matematică-Informatică, cu media 9,89 la clasa de engleză bilinv, potrivit rezultatelor repartizării computerizate. La clasa de mate-info limba română media de intrare a fost 9,77. Pe primul loc în clasamentul publicat de Ministerul Educației, la profilul Matematică- Informatică simplu, este Colegiul “Gheorghe Lazăr” din București cu media 9,84.

Anul trecut, Colegiul Național „Sfântul Sava” din București era tot pe primul loc, dar cu media 9,84, ușor mai scăzută decât cea de anul acesta, adică 9,89. Colegiul ocupă și locurile 2 și 8 în top 10, după medii la specializările Științele Naturii și la Matematică-Informatică.

În top 10 al specializărilor după medie pe țară, în clasamentul general, pe locul 4 este Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova – științe ale naturii cu media 9,83, care anul trecut era pe locul 5 cu media 9,70.

Colegiul Național “Ion. C Brătianu” din Pitești acum este pe locul 6 cu media 9,79, iar anul trecut nu era în top 10 după medii pe țară.

Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța a coborât 3 locuri anul acesta, pe locul 10 cu media 9,73 la profilul real, specializarea Matematică-Informatică. Anul trecut era pe locul 7 cu media 9.64.

Pe locul 7 este Colegiul Național “Spiru Haret” din București cu media 9,79 și pe locul 9 cu 9,73. Anul trecut Colegiul era pe locul 15 cu media 9,84.

De precizat, anul acesta 110.035 de absolvenți, adică 94,13%, au fost repartizați computerizat. 6852 absolvenți, adică 5,87%, au rămas nerepartizați, potrivit datelor din aplicația de admitere.

Prin comparație, anul trecut în prima etapă, dintr-o generație mult mai mică față de cea actuală, 89.983 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a (98,54%) erau repartizați în învățământul liceal de stat.

Clasamentul cu top 50 specializări pe țară, după ultima medie de amitere, poate fi consultat aici.

Rezultatele repartizării la liceu 2022, prima etapă

Foto: © Udra11 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește pe aceeași temă și:
Rezultate admitere liceu 2022. Peste 110 mii de elevi au fost repartizați în prima etapă – 6.852 au rămas nerepartizați. Elevii au completat peste 2,3 milioane de opțiuni / Urmează etapa a II-a
LISTA Peste 6.800 de elevi au rămas nerepartizați, din care 15 aveau media peste 9 – cea mai mare 9,57. Procentul elevilor rămași pe dinafară în prima etapă, mult mai mare ca anul trecut
Rezultate admitere liceu 2022. La ce licee au intrat cei 140 de elevi cu media 10
BREAKING Rezultatele repartizării computerizate la liceu 2022 au fost publicate

3 comments
  1. Interesant este că aceste două colegii bucureștene nu există pe harta olimpiadelor de matematică. Să fie oare de vină slaba calitate a profesorilor aduși exclusiv pe pile?

  2. Iarasi topuri si iar topuri care indica care sunt scolile care atrag elevii cei mai meditati de parinti.

    Ce merit au aceste scoli in afara de faptul ca isi tot fac publicitate pe diverse canale ca sa atraga elevii meditati pe bani grei de parinti exasperati de un sistem care nu prea mai face educatie la scoala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like