Rezultatele de la Bacalaureat din ultimii 16 ani. Rata de promovare a fluctuat între 44% și 84%

16.852 de vizualizări
Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com
Rezultatele de la Bacalaureat 2020 vor fi afișate marți. În ultimii 16 ani rata de promovare a fluctuat între 84% și 44%, cu un maximum în 2005 și un minimum în 2012. Edupedu.ro va publica rezultatele de la Bacalaureat imediat ce acestea vor fi disponibile.

Potrivit calendarului examenelor, rezultatele de la Bacalaureat vor fi afișate până la ora 12:00. Candidații nemulțumiți de note vor putea depune contestații pe 30 iunie și pe 1 iulie.

  • 30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00
  • 30 iunie 2020 – Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00
  • 1 iulie 2020 – Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 –12:00
  • 1 – 4 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor
  • 5 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale
Rata de promovare a Bacalaureatului, în ultimii 16 ani – Sesiunea iunie-iulie (proporția mediilor peste 6 la BAC):

Scăderea procentelor de promovare de la Bacalaureat a avut loc abrupt în 2011 și 2012, ani în care au fost introduse camerele de supraveghere la Bacalaureat. Rata de promovare a urcat apoi în jurul a 70% și a rămas relativ stabilă în ultimii ani.

Rata de promovare se calculează, potrivit metodologiei ministerului, din numărul celor prezenți la examen, nu din numărul celor înscriși.

Cum vor fi afișate rezultatele la Bac 2020

Rezultatele vor fi afișate în format anonimizat, fiecare candidat putând să introducă un cod în aplicația bacalaureat.edu.ro și pe baza acestuia să afle ce note și ce medie are. O altă metodă de căurare este cea clasică, prin afișarea listei candidaților dintr-un județ în ordinea mediilor și găsirea în listă a codului primit de la școală la înscriere sau în timpul examenului.

Promovarea examenului de Bacalaureat permite accesul în învăţământul superior, adică înscrierea la facultate. În urma promovării examenului de Bacalaureat, absolventului i se eliberează o diplomă de Bacalaureat. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească trei condiţii, cumulativ, potrivit metodologiei de bacalaureat.

© Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relev ant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like