Rezultatele finale de la BAC 2021 vor fi afișate la ora 13:00, a anunțat ministrul Educației

16.179 de vizualizări
Sursă foto: Alex Tudor / Agerpres Foto
Rezultatele finale de la BAC 2021 vor fi afișate la ora 13:00, a anunțat astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat de jurnaliști când exact vor fi publicate rezultatele finale de la Bacalaureat 2021, Cîmpeanu a răspuns „La ora 13.00 vor fi afișate rezultatele în centrele de examen și pe site-ul Ministerului Educației. Tot la ora 13.00 vom organiza o conferință de presă pe aceasta temă, la sediul Ministerului Educației.”

Reamintim că au fost depuse 56.000 de contestații, precum a anunțat ministrul Educației. Spre comparație, anul trecut au fost depuse 62.790 de contestații.

La Bacalaureat 2021 s-au înscris 133.000 de elevi, față de 155.000 anul trecut.

Anul trecut, după contestații, a fost înregistrată o creștere cu 1,6 puncte procentuale a ratei de promovare a examenului de Bacalaureat. Ministerul Educației a anunța că 64.5% dintre elevii prezenți la examenele bacalaureatului au promovat probele, după modificarea notelor în cadrul contestațiilor, față de 62.9% înainte de contestații.

Sursă foto: Alex Tudor / Agerpres Foto

Citește și:
Cum pot să îmi văd lucrarea de la Bacalaureat 2021: Procedura de vizualizare a foilor de examen prevede depunerea cererilor la școală sau pe e-mail – pe 12-13 iulie și consultarea lucrării în copie scanată pe 21-22 iulie

2 comments
  1. Intrebare grea (pentru cei care au gandit aceasta procedura de vizualizare): cui foloseste aceasta vizualizare, in conditiile in care nu ai voie sa discuti, nu ai voie sa analizezi, nu ai voie sa fotografiezi, nu ai voie sa faci nimic. Se incearca o abordare “transparenta” a bacalaureatului?
    Nu dezvolt subiectul, dar sincer, daca asta e gandirea cadrelor didactice (care banuiesc ca au pus “umarul” la elaborarea procedurii, si care, si mai sincer, ar trebui sa fie cel putin jenate, daca nu rusinate de-a dreptul), ce pretentii sa ai la sistemul de invatamant, in ansamblu?

    1. Pentru ce să mai consulți?! Nu am avut niciodată pretenția că am un copil de 10 , dar când spune că : “mai puțin de 9,40 nu are cum să mă noteze” ,iar elevul are 9 și la contestație i se acordă 8,9…. sincer, îmi pare a batjocură, doar așa ca să demonstrezi că la tine e cuțitul și tu tai și spânzuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BAC 2020 – Ministerul Educației face damage control, după ce a scos obligativitatea corectării încrucișate din Ordinul cu regulile de Bacalaureat: evaluarea încrucișată între județe a lucrărilor nu este exclusă

Ministerul Educației condus interimar de Daniel Breaz acuză că în spațiul public au apărut “dezinformări” cu privire la evaluarea lucrărilor de la Bacalaureat 2020, după ce ministrul a scos cu…
Vezi articolul