Riscurile scoaterii zahărului complet din alimentație și ce să faci, atunci când vrei să slăbești

9.658 de vizualizări
“Rețineți asta: nu există nicio dietă hipoglucidică ideală, care să ajute la dat jos kilogramele fără niciun risc asociat. Nici măcar cea trendy fendy keto”, scrie medicul Vasi Rădulescu, pe platforma de educație medicală Leapșa de Sănătate. “Reduci glucidele drastic, promovezi arderile din depozite, ai efecte spectaculoase, dar te trezești cu risc crescut în ateroscleroză sau mortalitate ridicată. Nu sunt sigure. Nici cea keto”, avertizează acesta.

Medic cardiolog, fondator al proiectului de educație medicală leapsadesanatate.ro și cunoscut pentru activitatea de popularizare a științei medicale, Vasi Rădulescu atrage atenția asupra efectelor dietelor hipoglucidice.

Când vreți să slăbiți, țineți cont de faptul că trebuie să mâncați toate componentele alimentare:

  • glucide,
  • proteine,
  • grăsimi (chiar și animale).
  • Vitamine și minerale la greu, dar din surse naturale.
  • Apă. Cafea. Somn. Soare.
  • Nu evitați nimic, dar umblați la doză. O dietă severă atrage probleme. Fără principii întipărite bine, veți reveni la toate greșelile făcute“, notează medicul cardiolog.

Acesta recomandă sportul, însă atrage atenția că, “la peste 100 de kilograme, exercițiile pot strica articulațiile. Pot obosi inima. Faceți treptat totul. Nu e nevoie neapărat de sport ca să slăbiți, dar pentru sănătate și psihic bun, e nevoie.

Cuvântul principal e doză. Moderație. Principii sănătoase. NU diete drastice care ocolesc glucidele sau proteinele sau altceva. NU! Masa corporală se optimizează în timp, totul se construiește cu echilibru, nu peste noapte, nu în câteva zile. Poate fi dezastru“, spune Vasi Rădulescu.

Citește și:

 


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Tablă interactivă cu diagonala de 216 cm, 4K și cameră de videoconferință cu telecomandă – echipamente obligatorii în standardele de echipare a oricărei clase. Laboratoarele de informatică vor avea calculatoare pentru fiecare elev, iar SmartLab-urile – imprimante 3D, scanere 3D și ochelari de realitate virtuală

Tablă interactivă, laptop, cameră de videoconferință, scaner documente, router acestea sunt dispozitive enunțate în standardele de echipare a unui laborator de informatică, potrivit ordinului pentru aprobarea standardelor de echipare a…
Vezi articolul

BREAKING Bursele de merit vor fi acordate indiferent de medie, pentru primii 30% dintre elevii fiecărei clase – proiect. Singura condiție este nota de la purtare / Dispar 91 de mii de burse de studiu

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de ordin privind modalitatea de acordare a burselor școlare, începând din acest an școlar, 2023-2024. Printre noutăți: dispare pragul mediei pentru…
Vezi articolul