România este țara cu cea mai mare proporție de tineri grav defavorizați din punct de vedere material și social din UE – Eurostat

244 de vizualizări
rata incluziune sociala
Foto: Eurostat
Rata deprivării materiale și sociale severe în rândul tinerilor – cu vârste între 15 și 29 de ani – a fost de 7% în 2020, în Uniunea Europeană, arată datele publicate joi de Eurostat. Cea mai mare proporție de tineri care au fost grav defavorizați din punct de vedere material și social în 2020 a fost înregistrată în România.

În comparație cu 2019, acest indicator a crescut cu 2 puncte procentuale (pp) în UE. Rata deprivării materiale și sociale severe în rândul populației totale a fost aceeași (7%).

Dintre statele membre UE, cea mai mare proporție de tineri care au fost grav defavorizați din punct de vedere material și social în 2020 a fost înregistrată în România (24%), urmată de Bulgaria (21%) și Grecia (16%). Pe de altă parte, proporția a fost mai mică de 3% în 11 din cele 26 de state membre cu date disponibile: Luxemburg, Croația, Estonia, Finlanda, Slovenia, Polonia, Țările de Jos, Cehia, Cipru, Suedia și Austria.

Comparând 2020 cu 2019, cele mai mari creșteri ale ratei deprivării materiale și sociale severe pentru tineri s-au înregistrat în România, Irlanda și Germania (toate +3 pp; pauză în seria cronologică pentru Irlanda și Germania). Între timp, cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Slovacia (-2 pp), Finlanda, Grecia și Croația (toate -1 pp).

Comparând 2020 cu 2019 în rândul subgrupelor de vârstă, România a înregistrat cele mai mari creșteri ale proporțiilor de tineri de 15-19 ani și 25-29 de ani care au fost grav defavorizate din punct de vedere material și social (aproximativ +4 pp). Când a fost vorba de tinerii de 20-24 de ani, cea mai mare creștere a fost înregistrată în Irlanda (+5 pp).

La celălalt capăt al scalei, cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Slovacia (-4 pp în rândul tinerilor de 15-19 ani), Malta (-3 pp în rândul tinerilor de 20-24 de ani) și Grecia (-2 pp în rândul 25-29 de ani).


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Formarea profesorilor pentru predarea digitală se face și la televizor, anunță Ministerul Educației: “TeleȘcoala profesorilor” va conține cursuri de folosire a platformelor educaționale

“Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Televiziunea Română organizează programul de formare pentru cadrele didactice – ‘TeleȘcoala profesorilor’”, anunță Ministerul, într-un comunicat remis Edupedu.ro. TeleȘcoala profesorilor va avea 15…
Vezi articolul

Colaborare româno-americană în domeniul inteligenței artificiale, între compania Lockheed Martin și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca / Premierul Ciucă: ”Rolul nostru în regiunea Mării Negre este tot mai relevant”

O colaborare româno-americană în domeniul inteligenței artificiale, între compania Lockheed Martin și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a fost anunțată marți, printr-un comunicat transmis de Guvernul României, scrie G4Media.ro. Premierul Nicolae…
Vezi articolul