România – pe ultimul loc în UE la folosirea internetului pentru cursuri online sau materiale online de învățare, în 2024

993 de vizualizări
Participarea europenilor la invatare online in 2024 / Sursa: Eurostat
România ocupă ultimul loc la nivel european în privința persoanelor care au apelat la Internet pentru cursuri sau materiale de învățare, în 2024, potrivit unei statistici publicate de Eurostat la sfârșitul săptămânii trecute, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației. Doar 10% dintre utilizatorii români de internet au declarat, anul trecut, că au apelat la educație online în cele trei luni înaintea participării la sondaj – de trei ori mai puțin decât media europeană. 

Astfel, la nivel UE, 33% dintre utilizatorii de Internet au declarat că au urmat un curs online sau au folosit materiale online de învățare în cele 3 luni dinaintea sondajului – o creștere de 3 puncte procentuale comparativ cu anul 2023.

  • Dar, dacă în țări precum Irlanda (61%), Olanda și Finlanda peste jumătate din populația utilizatorilor de Internet au apelat la online pentru învățare, în România se înregistrează cea mai slabă participare la educație online cu doar 10%.

Doar Cipru (11%) are o situație comparabilă cu România. Bulgaria, pe locul 3 din coada statisticii europene, a raportat o participare de 17% la astfel de activități online. 

Pe fiecare criteriu, luat separat, la nivel UE 18% dintre utilizatorii de internet au spus că au apelat la cursuri online, iar 29% – că au apelat la materiale online de învățare.

În România, doar 7,8% dintre respondenți au spus anume că au apelat la materiale online de învățare și doar 3,47% au declarat că au apelat la Internet anume pentru cursuri online.


2 comments
  1. De parcă Internetul e plin de înțelepciune. E plin de materiale educationale proaste. Să ne invețe Elon Musk că Hitler era comunist? Mai lăsați internetul și puneți mâna pe carte. Eventual chiar burta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liceenii români vor putea participa în premieră, în 2024-2025, la o Olimpiadă Națională de Statistică, parte a Competiției Europene de Statistică, susținută de Eurostat / Echipele se pot înscrie începând cu 30 octombrie

Statistica, domeniu care nu este susținut printr-o materie dedicată în învățământul generalist, dar care se regăsește într-o serie largă de domenii, de la economie și afaceri la medicină și educație,…
Vezi articolul

HARTĂ Informatica în școlile din România – concentrată în clasele superioare și axată pe teme care-și pierd din relevanța educațională, pe când în alte țări se extinde în școala primară și dă importanță temelor actuale: relația om-tehnologie, interfețe, siguranță – raport Eurydice

România predă intens informatica în gimnaziu și liceu, iar pentru ultimii ani de școală se înscrie în rândul țărilor cu cele mai multe ore de predare a acestei materii, însă…
Vezi articolul

OFICIAL Sorin Cîmpeanu este propunerea finală a PNL pentru funcția de ministru al Educației: inițiatorul ordonanței pentru amnistierea plagiatorilor și rectorul universității la care Baranga a devenit coordonator de doctorate fără diplomă de BAC

Sorin Cîmpeanu este propunerea finală a PNL pentru a ocupa funcția de ministru al Educației, a anunțat premierul desemnat Florin Cîțu. Decizia a fost luată în cursul nopții de marți…
Vezi articolul