Săptămâna viitoare 500 de tablete, cu abonament la internet timp de 2 ani, vor fi donate elevilor de liceu din comunităţi dezavantajate de Universitatea de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti

7.455 de vizualizări
SURSA: Pixabay.com
Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), prin Fundația USAMV, anunţă că va dona elevilor liceelor din comunități dezavantajate un prim lot de 500 de tablete conectate la internet, cu abonament inclus, săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat al ministerului Educaţiei primit de Edupedu.ro. USAMV anunţă că abonamentul va fi susţinut de instituţie timp de 2 ani.

În cadrul acestui parteneriat, Ministerul Educației și Cercetării va identifica împreuna cu USAMV București liceele în care susținerea învățării la distanță este necesară. Astfel, un prim lot de 500 de tablete va fi livrat săptămâna viitoare.

Luând in considerare discrepantele din perspectiva predării online între mediul urban și mediul rural, între comunități cu acces la tehnologie și comunități dezavantajate din acest punct de vedere, tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, pentru a se asigura o pregătire eficientă  online a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești.

Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învățământ echitabil și de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim în acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaționale asupra sistemului de învățământ”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul USAMV București.

„Felicit USAMV pentru inițiativa de a se alătura campaniei lansată de Ministerul Educației și Cercetării. Este încă un exemplu de solidaritate în jurul educației, care nu poate decât să genereze rezultate bune pentru sistemul de educație din România”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

FOTO: pexels.com


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Programul-pilot în care profesorii creează resurse educaționale aplicate de educație financiară pentru mai multe discipline, iar elevii învață despre viață – LifeLab By BCR

Lansat în două școli din România, „LifeLab by BCR” este un program-pilot de educație financiară și dezvoltare a abilităților de viață, inițiat de BCR și Școala de Bani. Prin acest…
Vezi articolul

Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Limba și literatura Română, Informatică, Coregrafie și Pregătire Sportivă Teoretică au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele școlare naționale din anul școlar 2021-2022, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor, calificarea acestora,…
Vezi articolul

Școala începe peste o lună – calendarul anului școlar 2022-2023. Care sunt principalele modificări pentru elevi și profesori în primul an școlar „modular” din istoria educației românești

Elevii și copiii de grădiniță încep cursurile sau activitățile din anul școlar 2022-2023 pe data de 5 septembrie, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial din luna aprilie. Este primul an școlar…
Vezi articolul