Scădere de 8 ori a numărului de clase și școli cu activitate online săptămâna trecută, față de maximul de la începutul lunii, potrivit datelor de la Ministerul Educației

685 de vizualizări
Foto: captură edu.ro
Numărul de clase și școli cu activitate online săptămâna trecută a scăzut de 8 ori, față de maximul de la începutul lunii, potrivit datelor de la Ministerul Educației, după cum se arată într-un comunicat de presă. Acestea confirmă un trend descendent pentru a treia săptămână consecutiv în ceea ce privește infectarea cu SARS-CoV-2 în grădinițe, școli și licee.

Astfel, numărul de clase online a ajuns la 515 și numărul de școli cu activitate online a ajuns la 20 în țară. Aceste numere sunt în scădere de 8 ori față de maximul atins în săptămâna 31 ianuarie – 4 februarie, la începutul lunii, când erau 4.757 de clase în sistem online și 163 de școli care asigurau cursurile online. Datele apar în statistica oferită de Ministerul Educației pentru perioada 21-25 februarie.

O scădere se observă și la numărul de elevi infectați față de același interval de referință, săptămâna 31 ianuarie – 4 februarie 2022, care a fost maximul valului 5 al pandemiei de Covid-19 în comunitățile școlare. Scăderea este de 5 ori, de la 32.100 de elevi/preșcolari infectați cu SARS-CoV-2, raportați pe 4 februarie, la 6.731 de elevi/preșcolari infectați cu SARS-CoV-2 la raportarea de ieri, 25 februarie.

Conform aceluiași comunicat, 1.688 de profesori au fost raportați ieri, pe 25 februarie, infectați cu virusul SARS-CoV-2, de aproape 5 ori mai puțin față de 8.290 cât erau vineri, 4 februarie.

Testarea elevilor în școli: din 6,4 milioane de test administrate, doar 1.342 au întors un răspuns această săptămână

De notat este faptul că din 6,4 milioane de teste administrate în școli, într-o săptămână, doar 1.342 au fost raportate pozitive în intervalul 21-25 februarie 2022, iar 827 au fost confirmate ulterior.

În urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unitățile de învățământ, în săptămâna 21-25 februarie 2022 au fost raportate 1.342 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 827 (62%) au fost confirmate RT-PCR, 332 (25%) au fost infirmate, iar pentru 183 (13%) nu există un răspuns la data raportării”, se arată în document.

“În ultima săptămână, numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul școlar a continuat să scadă și, implicit, a scăzut și numărul de clase/unități școlare cu activitate organizată în sistem online. Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii 21 – 25 februarie, 20 de unități de învățământ (cu personalitate juridică sau structuri) și 515 clase/grupe funcționau în sistem online. La momentul raportării, situația epidemiologică se prezenta astfel:

  • 6.731 de elevi/preșcolari – pozitivi Covid-19 (0,2%)
  • 1.883 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar – pozitive Covid-19 (0,6%)”, se arată în document.

Evoluția situației epidemiologice în perioada 10 ianuarie – 25 februarie 2022 rămâne în continuare pe un trend descendent, așa cum se poate remarca în tabelul de mai jos:

Foto: captură edu.ro
Comunicatul integral, aici:
Vezi și:
21 februarie – Ministerul Educației publică luni la ora 21:00 situația din școli pe care ar fi trebuit să o prezinte vinerea trecută. Din 6,4 milioane de teste de salivă date elevilor, s-au întors puțin peste 2.000 de rezultate / Numărul cazurilor s-a redus cu două treimi față de acum două săptămâni
Cel mai scump exercițiu de imagine din istoria recentă a Educației – fiecare salariat activ din România a contribuit cu 50 de lei de persoană pentru testele de salivă livrate în gol, în ultimele două luni, despre care autoritățile nu mai spun nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Academia de Informații a SRI cere în instanță anularea pentru plagiat a diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă și a unor doctori făcuți de Gabi Oprea / Printre ei, fostul șef de la Antitero, Sorin Cozma, fostul șef de la Juridic, Dumitru Dumbravă, fiica, ginerele și secretara lui Oprea

Academia Națională de Informații ”Mihail Viteazul” a SRI cere în instanță anularea diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă, dar și în cazul unor doctori făcuți…
Vezi articolul

Cîmpeanu a vorbit din nou despre pilotarea unei testări standardizate digitale la Bacalureat și Evaluarea Națională: Rezultatele acestor teste rămân proprietatea Ministerului Educației și de pe platforma educațională vor fi transferate pe serverele ministerului, care sunt găzduite de STS

Ministerul Educației mai are de gând o pilotare de testare standardizată pe lângă cea anunțată deja în 329 de școli. De data aceasta este vorba de o pilotare standardizată și…
Vezi articolul