Schimbări majore la examenul de rezidențiat, care se va baza pe marile tratate de medicină

1.762 de vizualizări

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunțat sâmbătă modificări majore la examenul de rezidențiat cu scopul de a uniformiza materia studiată de viitorii medici, transmite G4Media.ro, care citează Agerpres.

Victor Costache a precizat, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că a iniţiat un dialog cu rectorii universităţilor de medicină din ţară pentru a discuta despre actualizarea bibliografiei, propunerea fiind de a folosi marile cărţi internaţionale, traduse.

“Sunt şi cadru didactic şi am iniţiat un dialog cu rectorii. Suntem cu toţii de acord că este mult loc de mai bine. Propunerea noastră este ca în perioada care va urma, nu pot să vă spun dacă va fi de la anul, dar cu siguranţă va fi implementată această materie, să folosim atât în facultăţile şi universităţile de medicină, cât şi pentru examenul de rezidenţiat, o materie unică. Propunerea noastră este să folosim marile cărţi internaţionale, care sunt traduse, iar ediţiile sunt actualizate în română, de exemplu să folosim (manualul de medicină -n.r.) Harrison, (manualul de medicină -n.r.) Bramwell, (tratatul de medicină -n.r.) Schwartz pentru chirurgie. De asemenea, mai există şi cărţile care sunt publicate de profesorii noştri, care pot fi surse bibliografice suplimentare… Asta a fost drama generaţiei noastre de medici, inclusiv a mea. Cred că am învăţat de pe patru seturi de cărţi şi materii în timpul facultăţii, licenţei, rezidenţiatului. Nu mai spun examenul de specialitate”, a spus ministrul Sănătăţii la Iași.

Foto: Victor Costache SURSA Facebook.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Antonia Pup, CNE: Ministerul Educației trebuie să aibă o toleranță zero față de profesorii care nu își țin cele 40 de ore / Să renunțe la meditații, să predea cu aceeași pasiune pentru elev de 10 și unul de 5

Ministerul Educației trebuie să aibă o toleranță zero față de profesorii care nu își țin cele 40 de ore, a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, la dezbaterea…
Vezi articolul

Cîmpeanu: În școli există stocuri de tablete, care nu au fost distribuite, pentru că s-au dublat cantitățile de tablete achiziționate de guvern. Din acestea vor fi date copiilor ucraineni / Ministrul a deplâns în trecut faptul că elevii români nu au suficiente dispozitive astfel încât să se poată face predare-învățare online

„Sunt tablete, care există în școli, stocuri suplimentare, care nu au fost distribuite, pentru că s-au dublat cantitățile de tablete achiziționate de guvern, tablete achiziționate de primării, tablete obținute din…
Vezi articolul

Angajată a Universității Lucian Blaga din Sibiu, pedepsită după ce a sesizat nereguli în instituție. A fost izolată și pusă „să urmărească paznicii căminelor” / Conducerea: „Va putea să își exercite calitatea de avertizor”

O angajată a Serviciului Resurse Umane-Salarizare din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) nu mai are acces la programul de salarizare, a fost mutată singură în birou și trimisă…
Vezi articolul

Salarizarea concurențială a profesorilor, “pe bază de reușite, astfel încât să existe o competiție permanentă”, susținută de Natalia Intotero (PSD), președinta Comisiei de învățământ din Camera Deputaților

Salarizarea concurențială a profesorilor, pe bază de „reușite”, este susținută de Natalia Intotero, președinta Comisiei de învățământ din Camera Deputaților: „Trebuie să avem o salarizare corespunzătoare, motivată, dar, în egală…
Vezi articolul