Școala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele își deschide porțile pe 24 august. Edupedu.ro – partener al evenimentului

705 vizualizări
Foto: Facebook
Platforma de cercetare de la Măgurele își deschide porțile pe 24 august pentru liceeni, consilieri școlari și profesori, prin Școala de vară de știință și tehnologie. Tema centrală a Școlii de vară din acest an poartă numele “Breathe-Learn-Share-Breathe” și are ca obiectiv dezvoltarea unei capsule automatizate pentru monitorizarea calității aerului și a parametrilor meteorologici. Echipa de mentori, alături de liceenii pe care îi vor coordona, va monitoriza în timp real cei mai importanți poluanți rezultați din activitatea umană, împreună cu factorii de mediu ce influențează dinamica acestora.
Edupedu.ro este partener al evenimentului și susține educația STEM și activitățile de cercetare ale elevilor, profesorilor și consilierilor școlari.

Liceenii vor studia diferite metode de analiză și detecție a poluanților existenți prin metode analitice.
Respiră, învață, împărtășește, cunoaște și respiră din nou, cu încredere. Ediția din acest an a Școlii de vară se desfășoară în perioada 24 august- 6 septembrie, pe platforma de cercetare de la Măgurele.

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele își propune să valorizeze expertiza științifică din cadrul platformei de educație și cercetare de la Măgurele și din Universitatea din București, făcând-o accesibilă elevilor de liceu, indiferent de profilul și de specializarea acestora, profesorilor care predau discipline STEM (știință, tehnologii, inginerie, matematică) și profesorilor consilieri școlari din învățământul secundar gimnazial și liceal.

Cine sunt organizatorii Școlii de vară de la Măgurele

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele 2019 este la a doua ediție și este organizată, în parteneriat, de Universitatea din București, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) și Institutul de Științe Spațiale (ISS), sub egida Comunității Educație pentru Științe.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Federației Asociațiilor de Părinți critică părinții care cer tăierea numărului de ore prin schimbarea planurilor-cadru: ”Nu mai puneți presiune fără să știți ceea ce ar trebui”

Contre între organizațiile de părinți pe tema reducerii numărului de ore din învățământul preuniversitar. Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar (FNAP-IP), Iulian Cristache, susține, într-un mesaj…
Vezi articolul

Liceul din Pomârla, județul Botoșani, a pierdut dreptul de proprietate a 1.800 ha de pădure și a unor terenuri agricole de peste 150 de hectare / Directorul unității de învățământ consideră că decizia Curţii de Apel Suceava este imorală

Liceul din comuna Pomârla, situată în judeţul Botoşani, a pierdut dreptul de proprietate şi administrare asupra unor terenuri forestiere de aproximativ 1.800 de hectare şi a unor terenuri agricole de…
Vezi articolul

Lupta generalului Ciucă cu sesizările de plagiat: La cererea fostului premier, Curtea de apel Cluj obligă Ministerul Educaţiei să se abţină de la analiza suspiciunilor de plagiat privind teza sa de doctorat

Curtea de Apel Cluj a obligat Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educaţiei să nu admită în principiu sesizarea Asociaţiei Declic…
Vezi articolul