Școala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele își deschide porțile pe 24 august. Edupedu.ro – partener al evenimentului

701 de vizualizări
Foto: Facebook
Platforma de cercetare de la Măgurele își deschide porțile pe 24 august pentru liceeni, consilieri școlari și profesori, prin Școala de vară de știință și tehnologie. Tema centrală a Școlii de vară din acest an poartă numele “Breathe-Learn-Share-Breathe” și are ca obiectiv dezvoltarea unei capsule automatizate pentru monitorizarea calității aerului și a parametrilor meteorologici. Echipa de mentori, alături de liceenii pe care îi vor coordona, va monitoriza în timp real cei mai importanți poluanți rezultați din activitatea umană, împreună cu factorii de mediu ce influențează dinamica acestora.
Edupedu.ro este partener al evenimentului și susține educația STEM și activitățile de cercetare ale elevilor, profesorilor și consilierilor școlari.

Liceenii vor studia diferite metode de analiză și detecție a poluanților existenți prin metode analitice.
Respiră, învață, împărtășește, cunoaște și respiră din nou, cu încredere. Ediția din acest an a Școlii de vară se desfășoară în perioada 24 august- 6 septembrie, pe platforma de cercetare de la Măgurele.

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele își propune să valorizeze expertiza științifică din cadrul platformei de educație și cercetare de la Măgurele și din Universitatea din București, făcând-o accesibilă elevilor de liceu, indiferent de profilul și de specializarea acestora, profesorilor care predau discipline STEM (știință, tehnologii, inginerie, matematică) și profesorilor consilieri școlari din învățământul secundar gimnazial și liceal.

Cine sunt organizatorii Școlii de vară de la Măgurele

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele 2019 este la a doua ediție și este organizată, în parteneriat, de Universitatea din București, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) și Institutul de Științe Spațiale (ISS), sub egida Comunității Educație pentru Științe.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Etapa județeană a olimpiadei naționale de Lingvistică este mutată de pe 18 februarie pe 3 martie – erată de la Ministerul Educației, cu 4 zile înainte de data stabilită inițial / Schimbare și la județeana de Biologie

Cu 4 zile înainte de data stabilită inițial pentru faza județeană a Olimpiadei Naționale de Lingvistică, 18 februarie, sâmbătă, Ministerul Educației (ME) publică o erată în care scrie că data…
Vezi articolul

Sindicat din Educație: Vor începe executările silite, pentru recuperarea banilor câștigați în instanță de profesori și neincluși în rectificare

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ anunță că “Guvernul României trebuie să se aștepte, în perioada următoare, la demararea procedurilor pentru executarea silită” a sentințelor judecătorești. “În Proiectul de OUG privind…
Vezi articolul

Subiecte și soluții Olimpiada județeană de Informatică 2024 – liceu. Problemă prin care să calculeze câștigurile unui afacerist care trece prin mai multe birouri dintr-o clădire, printre cerințe la clasele XI-XII

Subiectele de la olimpiada județeană de informatică (OJI) 2024 pentru elevii de liceu, de sâmbătă, 16 martie, au fost publicate pe site-ul sepi.ro. Elevii de clasele IX-XIII au avut de rezolvat…
Vezi articolul