Școala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele își deschide porțile pe 24 august. Edupedu.ro – partener al evenimentului

696 de vizualizări
Foto: Facebook
Platforma de cercetare de la Măgurele își deschide porțile pe 24 august pentru liceeni, consilieri școlari și profesori, prin Școala de vară de știință și tehnologie. Tema centrală a Școlii de vară din acest an poartă numele “Breathe-Learn-Share-Breathe” și are ca obiectiv dezvoltarea unei capsule automatizate pentru monitorizarea calității aerului și a parametrilor meteorologici. Echipa de mentori, alături de liceenii pe care îi vor coordona, va monitoriza în timp real cei mai importanți poluanți rezultați din activitatea umană, împreună cu factorii de mediu ce influențează dinamica acestora.
Edupedu.ro este partener al evenimentului și susține educația STEM și activitățile de cercetare ale elevilor, profesorilor și consilierilor școlari.

Liceenii vor studia diferite metode de analiză și detecție a poluanților existenți prin metode analitice.
Respiră, învață, împărtășește, cunoaște și respiră din nou, cu încredere. Ediția din acest an a Școlii de vară se desfășoară în perioada 24 august- 6 septembrie, pe platforma de cercetare de la Măgurele.

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele își propune să valorizeze expertiza științifică din cadrul platformei de educație și cercetare de la Măgurele și din Universitatea din București, făcând-o accesibilă elevilor de liceu, indiferent de profilul și de specializarea acestora, profesorilor care predau discipline STEM (știință, tehnologii, inginerie, matematică) și profesorilor consilieri școlari din învățământul secundar gimnazial și liceal.

Cine sunt organizatorii Școlii de vară de la Măgurele

Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele 2019 este la a doua ediție și este organizată, în parteneriat, de Universitatea din București, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) și Institutul de Științe Spațiale (ISS), sub egida Comunității Educație pentru Științe.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Petiție inițiată de Marius Andruh, Daniel David, Vlad Manea și un grup de oameni de știință, pentru creșterea finanțării în cercetare: autoritățile să revină la alocarea de 2 miliarde din PNRR pentru cercetare-dezvoltare, guvernul să-și respecte propriul program de investiții

Președintele Klaus Iohannis, Parlamentul și Guvernul trebuie să ia urgent măsuri astfel încât alocarea din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru cercetare-dezvoltare, redusă drastic, să revină la 2…
Vezi articolul

BREAKING Raed Arafat a decis ca elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, să poată da simulările pentru Bacalaureat. Reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor

Elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, vor putea da simulările pentru Bacalaureat din săptămâna care urmează, potrivit unei decizii luate…
Vezi articolul

Guvernul lansează un program care va analiza efectele pandemiei COVID-19 asupra copiilor, atât pe plan emoțional, cât și în ceea ce privește siguranța / Premierul Florin Cîțu, la deschiderea lucrărilor

Lucrările dedicate Programului Naţional de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei de COVID-19 – „Din grijă pentru copii” încep astăzi, premierul Florin Cîţu urmând să participe la deschiderea acestora. Programul…
Vezi articolul